SP: Srbija, Argentina, Nemačka...

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na narednom Svetskom prvenstvu u Turskoj, u grupi A sa selekcijama Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

11:49

Default images

Mečeve prve faze Srbija će igrati u Kajseriju, središtu regije Anatolija. Mečevi po grupama igraće se i u Istanbulu, Ankari i Izmiru. Iz četiri grupe sa po šest ekipa plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolja tima. Mundobasket igra se od 28. avgusta do 12. septembra 2010. godine u Turskoj.

Srbija će dakle, kao i na Svetskom prvenstvu u Japanu igrati u grupi sa Argentinom. Selekcija Srbije i Crne Gore tada je odigrala u Sendaiu možda i svoj najbolji meč na Mundobasketu, iako je izgubila. Pažnju svakako privlači grupa C u kojoj će se igrati meč koji je uvek "više od igre" duel Grčke i domaćina Turske. Svetski i evropski prvak Španija nalazi se u Grupi D sa Litvanijom, Francuskom, Kanadom, Novim Zelandom i Libanom.

Evo i kompletnog rasporeda grupa:

Grupa A: Argentina, Srbija, Australija, Nemačka, Angola, Jordan
Grupa B: SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran, Tunis
Grupa C: Grčka, Turska, Portoriko, Rusija, Kina, Obala Slonovače
Grupa D: Španija, Francuska, Kanada, Litvanija, Novi Zeland, Liban

Utakmicu prvog kola u grupi A Srbija igra 28. avgusta sa Angolom. Dan kasnije protivnik našem nacionalnom timu biće Nemačka, a 30. avgusta igraćemo sa reprezentativcima Jordana. Posle dana pauze vicešampioni Evrope se 1. septembra sastaju sa Australijom, da bi takmičenje po grupama okončali 2. septembra utakmicom protiv Argentine.

Reprezentacije iz A grupe utakmice preliminarne faze na Mondijalu u Turskoj igraće u Kajseriju, a u nastavku takmičenja se ukrštaju sa selekcijama iz grupe B - Sjedinjenim Američkim Državama, Slovenijom, Brazilom, Hrvatskom, Iranom i Tunisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: