"Barsa" želi i šestu titulu u 2009.

Fudbaleri Barselone u Abu Dabiju "jure" šestu titulu u sezoni i mesto u istoriji, pošto nikome pre njih to nije pošlo za rukom.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.12.2009.

11:04

Default images

Barselona je, po opštem mišljenju, igrala najlepši fudbal na svetu u godini na izmaku, i zbog toga je s pravom proglašena najvećim favoritom Svetskog klupskog prvenstva koje se održava u Abu Dabiju.

Apsolutnu dominaciju na evropskom kontintentu Katalonci su potvrdili osvajanjem Lige šampiona, titulom prvaka Španije, osvajanjem Kupa kralja, španskog Super kupa i Super kupa Evrope.

Barselona se, dakle, do sada borila za pet trofeja i svih pet osvojila. Preostao je još samo jedan, trofej namenjen najboljem svetskom klubu i ukoliko osvoji i njega, ostvariće jedinstven podvig u istoriji svetskog fudbala.

Prva prepreka Kataloncima na putu do šeste ovogodišnje titule biće meksički Atlante sa kojim se Barselona sastaje sutra u polufinalu klupskog šampionata sveta. Ukoliko se prognoze ostvare aktuelni evropski šampion igraće u finalu protiv pobednika drugog polufinalnog duela u kojem su rivali južnokorejski Pohang Stilers i Estudiantes iz Argentine.

Katalonci do sada nisu imali sreće u Interkontinentalnom kupu. Pre tačno 17 godina (1992) poraženi su od brazilskog Sao Paula sa 2:1, a minimalni poraz (0:1) doživeli su i 2006. kada ih je na putu ka svetskoj tituli zaustaio drugi brazilski predstavnik - Internacional.

Motiva je, dakle, na pretek što potvrdjuju i standardni reprezentativac Španije Andreas Iniesta, odnosno najbolji fudbaler sveta u 2009, Argentinac Lionel Mesi.

"Ove godine smo osvojili sve što se osvojiti moglo. Preostalo je još samo svetsko klupsko prvenstvo", istakao je Iniesta, dok je Mesi dodao:

"Ovo je naše poslednje takmičenje u istorijskoj 2009. godini i, razumljivo je što želimo da je završimo još jednim slavljem", rekao je najbolji fudbaler za ovu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: