Borovčanin savladao Haselhuna

Srpski bokser Nenad Borovčanin savladao je za vikend Nemca Svena Haselhuna pred 18 hiljada gledalaca u uvodnom meču velikog duela Kličko-Džonson.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

22:56

Default images

Od prve do poslednje runde uvodnog meča, Haselhun je išao napred i tako nametao jak tempo. Borovčanin je bivšeg juniorskog prvaka sveta sve vreme držao na distanci, kretao se i čistim udarcima iz kontre pogađao Nemca, pa su na kraju sudije jednoglasno odlučile da je pobednik Borovčanin.

"Ovo je jos jedna velika pobeda za mene, ali i pobeda srpskog boksa. Znao sam da će to biti težzak meč, ali nisam sumnjao u sebe ni jednog trenutka. Nadam se da ću posle ove borbe ući među prvih 20 boksera sveta. Već sam dobio ponude za nekoliko borbi za titule u najjačim svetskim verzijama", rekao je Borovčanin posle meča.

Kada su se dvoranom "Post Finas" razlegli zvuci "Marša na Drinu", slavlju simpatizera srpskog boksera pridružili su se i ukrajinski navijači koji su došli da borde svog heroja Vitalija Klička koji je odlukom sudija pobedio Kevina Džonsona i tako po treći put ove godine odbranio naslov prvaka sveta u superteškoj kategoriji u WBC verziji.

Borovčaninu je na pobedi među prvima čestitao Vladimir Kličko, mlađi brat Vitalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: