Prva meč lopta za FMP i drugi krug

Košarkaši FMP-a u okviru četvrtog kola F grupe Evročelendž kupa u utorak od 18 časova dočekuju belgijski Okapi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

14:31

Default images

Posle dva trijumfa u nizu košarkaši ekipe iz Železnika žele da upotpune trećim slavljem u nedelju dana. Pobeda nad belgijskim Okapijem donela bi „panterima“ i matematički plasman u drugi krug Evročelendž kupa, a dobra partija predstavljala bi i odličnu uvertiru za značajan duel NLB lige u Podgorici.

Dobili smo meč sezone sa Širokim, a sada očekujem da protiv tima iz Alsta obezbedimo plasman u drugu rundu i skinemo brigu sa vrata već posle četvrtog kola. Nije nam toliko bitno da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi, ali zahtevam maksimalnu ozbiljnost od svojih igrača. Ne smemo da potcenimo ekipu koju čini šest Amerikanaca, a na klupi sedi američki trener. Pozitivna vest je da su svi igrači ponovo spremni za meč“, rekao je trener „pantera“ Vlade Đurović.

Bek FMP-a Mladen Jeremić, takođe, poziva na opreznost pred dolazak Okapija, koji u prva tri kola nije osetio slast osvajanja bodova. Međutim, belgijski tim je pošteno namučio „pantere“ u uvodnom duelu F grupe, kada je FMP slavio 79:78, tek u samom finišu utakmice.

Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata. Utakmica u Železniku biće lakša od one u Alstu samo ukoliko u nju uđemo maksimalno odgovorno. Dosta puta smo se opekli ove sezone i zato ne smemo da dozvolimo neprijatno iznenađenje. Primarna stvar nam je plasman među 16 ekipa, ali nećemo ni ispustiti šansu za prvo mesto ukoliko se ukaže“, istakao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: