BBC: Gigs sportista godine

Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs proglašen je za sportistu godine u izboru televizije BBC.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 13.12.2009.

23:38

Default images

Gigs je u karijeri odigrao za Junajted 821 utakmicu i to je apsolutni rekord 'crvenih đavola'. On je u izboru pobedio šampiona Formule 1 Džensona Batona i sedmobojku Džesiku Enis. "Ovo je veliko iznenađenje. Srećan sam što sam osvojio mnogo trofeja i što sam imao priliku da sarađujem sa najboljim trenerom u najvećem klubu", rekao je 36-godišnji Gigs.

Gigs je za prvi tim Junajteda debitovao 1991. godine i sa tim klubom osvojio je 11 šampionskih titula, sedam trofeja Komjuniti šild, četiri Liga kupa i tri FA Kupa.

Dva puta je osvajao Ligu šampiona, a po jednom je trijumfovao u Superkupu Evrope, Interkontinentalnom kupu i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Za reprezentaciju Velsa nastupio je 64 puta i postigao 12 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: