Ligue 1: Marun Šamak presudio Lionu

U utakmicama 16. kola francuske lige odigranim u nedelju pobede su zabeležili Lil, PSŽ, Sošo, Monpelje i Bordo.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2009.

23:05

Default images

U derbiju rundeBordo je savladao Lion na Žerlanu pogotkom Maruna Šamaka u 86. minutu, dok je PSŽ sa ubedljvih 3:0 dobio Sent Etjen. Lil je deklasirao Monako u gostima sa 4:0, Sošo je bio bolji od Grenbla 1:0, a istim rezultatom Monpelje je slavio u Tuluzu. Prvi na tabeli je Bordo sa 34 boda, drugi je Monpelje sa 30 i mečom manje od lidera, a treći je Olimpik iz Marseja sa 28 i utakmicom manje.

Bordo je pobedio Lion na Žerlanu i tako napravio važan korak u borbi za odbranu titule prvaka. Žirondinci su se sada učvrstili na čelu tabele sa 34 boda, četiri više ali i mečom više od drugoplasiranog Monepeljea, dok Lionu Bordo ’beži’osam bodova, uz utakmicu više. Lion nema pobedu već pet kola i deveti je na tabeli.

Ključni momenat meča zbio se u 86. minutu – Joan Gurkuf je sjajno prošao po levoj strani i centrirao, a Marun Šamak je glavom poslao loptu u gol. Golman domaćih Ugo Loris pokušao je da odbrani, ali je bilo očigledno da je lopta već prešla liniju u trenutku kada je Loris izbacio.

PSŽ je došao do šeste ovosezonske pobede, pošto je ubedljivo savladao Sent Etjen. Sve dileme u vezi sa pobednikom rešene su u prvom poluvremenu – u 11. i 12. minutu Luindula i Sesenjon su postigli golove za domaće. a Erding je u 39. doneo još ubedljiviju i nedostižnu prednost ’svecima’.

Predvođen kapitenom Nenadom Džodićem (dobio žuti karton) Monpelje je dobio Tuluz u gostima, a pobedenosni pogodak dao je Sulejmane Kamara u 11. minutu. Monpelje je sada drugi na tabeli.

Lil je u Kneževini deklasirao Monako sa 4:0, a junak pobede bio je dvostruki strelac Tulio de Melo. Kabaje je bio precizan iz penala, a Obomejang je u završnici postavio konačni rezultat i zapečatio treći uzastopni poraz Monaka.

Posle četiri meča bez poraza, Grenobl je sa minimalnih 1:0 izgubio na gostovanju u Sošou. Strelac jedinog gola bio je Mikari, srpski fudbaler Danijel Ljuboja odigrao je svih 90 minuta za Grenobl, dok je Milivoje Vitakić meč odgledao sa klupe za rezerve.

Rezultati 16. kola:
Subota:
Nansi – Ren 1:2
Le Man – Valensijen 2:1
Lans – Nica 2:0
Marsej – Bulonj 2:0
Lorijen – Marsej 0:0
Nedelja:
Monako – Lil 0:4
De Melo 38, 55, Kabaje (pen.) 72, Obomejang 85
PSŽ – St.Etjen 3:0
Luindula 11, Sesenjon 12, Erding 39
Sošo – Grenobl 1:0
Mikari 29
Tuluz – Monpelje 0:1
Kamara 11
Lion – Bordo 0:1
Šamak 86

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: