WL: Zvezda ubedljiva u derbiju

U desetom kolu Wiener Städtische lige odbojkaši Crvene zvezde ubedljivo su u večitom derbiju savladali Partizan sa 3:0 (25:20, 25:20, 25:23).

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

23:19

Default images

Crvena zvezda je za samo sat i 15 minuta slavila i tako se učvrstila na prvom mestu na tabeli, ali i revanširala ekipi Partizana za poraz u prvom krugu takmičenja. Partizan je bez povređenog Aleksandra Mitrovića i uz indisponiranog Aleksandra Atanasijevića, potpuno podbacio, a crveno-beli su sigurnom igrom stigli do ubedljive pobede, i bez prvog tehničara Nemanje Stefanovića.

Igrači Crvene zvezde su sjajno igrali u većem delu derbija, odlično ih je služio servis, a takođe su bili i vrlo dobri u prijemu servisa. Posebno se istakao kapiten crveno-belih Tomislav Dokić, koji je odigrao je najbolji meč u sezoni.

Crno-beli su uspeli samo da povedu sa 5:2 na startu meča, ali je tada na servis stao Dokić i najavio svoju odličnu partiju protiv večitog rivala. Upravo je kapiten servisima pokrenuo Zvezdu, koja je odmah preokrenula (7:5), a već na drugom tehničkom tajm-autu gosti na tom meču su imali i pet poena viška (16:11). Trener domaćina Žarković je pokušavao da poboljša prijem izmenama, ali mu to nije polazilo za rukom, pa su crveno-beli posle odličnog napada Jakovljevića dobili prvi set sa 25:20.

Zvezda je u drugom setu brzo stekla prednost, i uz sjajne servise stigla do vođstva 10:5. Tada je Žarković bio prinuđen da zameni najboljeg igrača prvog derbija Aleksandra Atanasijevića, koji je bio izuzetno loš, a šansu je dobio Bubnjević. Sve što je Partizan uspeo je da nekoliko puta priđe na dva poena zaostatka, poslednji put pri rezultatu 21:19. Tada je as poenom Dokić odveo svoj tim na bezbednih 23:19, a i drugi set je ponovo završio Jakovljević, za 25:20.

Činilo se da će Zvezda lako završiti posao u trećem setu, posebno posle vođstva polovinom seta od 18:13. Ipak, nekoliko dobrih servisa Kisića vratilo je "crno-bele" u igru. Zvezda je ponovo brzo vratila razliku, a posle nove greške Atanasijevića i sjajnog bloka Dokića bilo je 21:16. Ekipa Željka Bulatovića je imala četiri vezane meč lopte (24:20), prve tri je spasio Atanasijević, ali ne i četvrtu, pa je Zvezda slavila posle poena Terzića, sa 25:23.

Partizan: Minić 7, Kisić 2, Đorđević 13, Turanjanin 3, Mijailović 9, Atanasijević 11, Ilić (libero), F. Samardžić, Bubnjević 1, M. Samardžić, Bulatović. Trener: Milan Žarković.
Crvena zvezda: Jakovljević 13, Bojović 4, Mitić 3, Terzić 9, Dokić 20, Rašić 4, Vujić (libero), Ćulafić, Pajić, Koprivica, Milutinović, Buculjević. Trener: Željko Bulatović.

Radničkom šumadijski derbi

Posle velike borbe u pet setova aktuelni šampion Radnički iz Kragujeva je slavio u šumadijskom derbiju protiv kraljevačke Ribnice sa 3:2 (22:25, 25:19, 22:25, 25:17, 15:9). Kraljevčani su bili .na dobrom putu da sruše nepobedivost Kragujevčana u hali „Jezero“, koja traje još od marta. Upravo tada je Radnički izgubio od Ribnice u prvom meču polufinala plej-ofa na domaćem terenu. Ipak, to se nije dogodilo, a najzaslužniji za to su sjajni Vladimir Čedić, koji je imao neverovatan učinak od 13 blokova, kao i najbolji poenter susreta i najbolji igrač lige u novembru Konstantin Čupković.

Čedić i Čupković su pokrenuli svoj tim, koji je uspeo da preokrene i osvoji dva boda. Kraljevčanima je za utehu ostao jedan, pa su sada na petoj poziciji, sa pet bodova manje od Partizana. Upravo toliko je Ribnica daleko i od plasmana u plej-of, a tu razliku će ekipa Boška Mačužića pokušati da nadoknadi u preostala četiri kola pred početak doigravanja.

Radnički: Z. Jovanović 15, I. Ivović 6, Čupković 24, M. Ilić 5, Čedić 18, Maksimović 12, Pantelić (libero), Stevanović 4, I. Jovanović, Petković, J. Ivović, Opačić. Trener: Slobodan Kovačić.
Ribnica: Kovačević 15, Božić 17, Brđović 1, Ivanković 11, Aleksić 14, Radević 7, Jović (libero), Mijalković, Borovnjak, Bićanin, Milovanović, Kolarević. Trener: Boško Mačužić.

Vojvodina lako protiv Spartaka

Lakše nego što se to očekivalo Vojvodina je savladala Spartak u Ljigu sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:17) i posle poraza Partizana u večitom derbiju vratila se na treću poziciju. Novajlija u eliti, Spartak iz Ljiga, sada je ponovo na pretposlednjem mestu, sa šest bodova više od fenjeraša Smedereva.

Inferiorni u svakom pogledu u odnosu na Novosađane, bez ideje i želje, igrači Spartak su u potpunosti razočarali svoje navijače koji su ispunili ljišku halu do poslednjeg mesta. Jedini Ljižanin koji ih je svojom igrom impresionirao bio je primač Vojvodine Marko Ivović. Iako je bio pod posebnim pritiskom zbog prvog nastupa pred svojima u dresu protivnika, Ivović je demonstrirao vrhunsku igračku i psihološku snagu.

Uvodni trenuci utakmice nisu nagoveštavali debakl domaćina. Ipak, posle početnog vođstva od 3:1, Vojvodina osvaja pet vezanih poena. Na prvu obaveznu pauzu gosti su otišli sa prednošću od 8:5, a stečenu prednost lako su održavali i uvećavali sve do 25:17. Izuzimajući početak drugog seta gde je Vojvodina povela 4:1, pa Spartak stigao do minimalne prednosti od 6:5, sve ostalo bila je repriza prvog dela igre. I posle vođstva od 8:7 na prvom tehničkom tajm-autu, Vojvodina je, uz neizostavnu pomoć igrača Spartaka, konstantno uvećavala prednost do identičnih 25:17 iz prvog seta.

U trećem setu na terenu je viđena ista slika. Kuriozitet predstavlja činjenica da su Novosađani sva tri seta dobili istim rezultatom, a malo je nedostajalo da na tri prva i tri druga tehnička tajm-auta ishodi budu istovetni. To je ujedno i najveća zanimljivost na utakmici, sve ostalo je za zaborav, bar kada je Spartak u pitanju.

Spartak: Kostić, Stevović, S. Ilić 1, Nićiforović 7, Živković 4, Karić 14, Kovačević (libero), Perić 1, Milošević 3, U. Ilić 4, Kalanj, Poznić. Trener: Milivoje Radisavljević.
Vojvodina: Petrović 7, Mirosavljević 8, Vemić 10, Ivović 7, Čurović 7, L. Čubrilo, Kapur (libero), Veselinović, Radić, N. Čubrilo, Jovović. Trener: Nikola Salatić.

Rezultati desetog kola:
Mladi radnik - Smederevo 3:0 (25:18, 29:27, 25:16)
Spartak - Vojvodina 0:3 (17:25, 17:25, 17:25)
Partizan - Crvena zvezda 0:3 (20:25, 20:25, 23:25)
Radnički - Ribnica 3:2 (22:25, 25:19, 22:25, 25:17, 15:9)

Tabela:
Crvena zvezda 25
Radnički 22
NIS Vojvodina 18
Partizan 17
Ribnica12
Mladi radnik 12
Spartak Ljig 10
Smederevo 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: