Kontador bi hteo u tim sa Lensom

Aktuelni pobednik „Tur d’Fransa“ Alberto Kontador nije odbio mogućnost da ponovo bude timski kolega Lensa Armstronga, uprkos odnosu koji su imali u Astani.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

13:26

Default images

Amerikanac je od povratka posle troipogodišnje pauze branio boje kazahstanske ekipe, a od tada je osnovao svoj tim RadioŠek, koji će svoj debi imati naredne sezone. Španac je, s druge strane, odlučio da ostane u Astani, iako je pretio da će napustiti ekipi i pošto je počeo pregovore sa rivalskim timova.

Kontador i Armstrong su imali nesuglasice oko uloge lidera tima Astane tokom ovogodišnjeg „Tura“, ali je Španac rekao da je sve to ostavio iza sebe.

Želim da razmišljam samo o sportu, ne interesuju me polemike. Za mene je ova sezona završena i sada hoću samo da mislim na treninge i svoje ciljeve“, rekao je Kontador, „Stvari su bile teške tokom „Tura“, koji je, takođe, bio pun stresa, ali je, ipak, to bilo jedno dobro iskustvo za budućnost. Sazreo sam i naučio sam da ostanem miran. Sigurno je moguće da ću biti prijatelj ili saveznik sa Lensom u budućnosti. U sportu nikad ne reci nikad“.

Španac je, takođe, istakao da će njegov glavni cilj naredne godine biti „Tur“, jer Astani nedostaju iskusni vozači od Armstrongovog odlaska, iako je kazahstanska ekipa od tada dovela pobednika najprestižnije trke na svetu iz 2006. godine Oskara Pereire.

Ovaj tim nema velika imena, a mi moramo da vidimo tim na drumu pre nego što kažemo bilo šta. Ipak, nadam se da ćemo imati jaku ekipu na „Turu“. U 2010. godini neću moći da vozim na dve trke iz „veličanstvene trojke“, tako da će „Tur“ zato biti moj glavni cilj“, dodao je dvostuki pobednik „Tura“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: