Kecman: "Hvala saigračima na borbi"

Košarkaš Partizana Dušan Kecman kaže da je pobeda na Efesom u sedmom kolu Evrolige zasluga celokupnog tima.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

16:22

Default images

Iskusni košarkaš postigao je odlučujući koš 2.8 sekundi pre kraja meča. Osim Kecmana, fantastičnu partiju pružio je i Aleksandar Marić koji je utakmicu završio sa 34 poena, 16 uhvaćenih lopti i indeksom uspešnosti od 49, a proglašen je i za MVP-ja sedmog kola elitnog evropskog takmičenja.

“Bila je teška utakmica, igralo se poen za poen. I Efes i mi smo igrali malo slabije u odbrani, ali smo bili fantastično raspoloženi u napadu. Igra živaca, nerava, malo smo bili opterećeni važnošću utakmice, imali smo blagi imperativ pobede da bi ostali u trci za plasman u Top 16. Niko se nije odvajao više od četiri – pet poena, a u penal završnici smo imali sreće, pogodili smo taj poslednji šut. Izuzetno važna pobeda, hvala momcima koji su pružali fantastičnu igru svih 40 minuta“, rekao je Kecman.

Kecman je svestan da uprkos pobedi, plasman još uvek nije obezbeđen i smatra da „crno-beli“ moraju da održe visok nivo gire.

„Moraćemo i dalje da držimo ovakav nivo igre. Ponovo su nas naši navijači fantastično bodrili, atmosfera je bila izvanredna. Treba ovako da nastavimo, ima još dosta da se igra, još uvek ništa nije rešeno“, rekao je Kecman.

FoNet

Aleksandar Marić nastavio je sa odličnim partijama, učvrstivši se još više na prvom mestu liste najboljih igrača Evrolige. Centar Partizana rekao je da su ovakve pobede najslađe, ali da sve to ima svoju cenu.

“Ovako je uvek najslađe, kada se pobedi sa poenom razlike, ali sa ovakvim utakmicama se izgubi deset godina života”, rekao je Marić.

MVP sedmog kola Evrolige je na parketu ostvario do sada najbolji učinak za jednog igrača u aktuelnoj sezoni Evrolige – čak 49 indeksnih poena, ali centar „crno-belih“ smatra da je pobeda pre svega zasluga ekipe.

“Ma to je ekipa. Kada imaš podršku saigrača, onda može bilo ko da odigra ovako, ja nisam ekipa. Da sam hteo da se priča o meni, igrao bih tenis”, smatra Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: