NFL: Stilersi sve dalje od plej-ofa

Pitsburg Stilersi, aktuelni šampioni NFL-a, doživeli su peti uzastopni poraz, a u prvom meču 14. nedelje bolji od njih su bili Klivlend Braunsi 13:6.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

11:47

Default images

Do svoje tek druge pobede u sezoni, a prve posle 12 vezanih poraza od divizijskog rivala, Braunsi su stigli posle sjajne igre odbrane koja je čak osam puta sekovala Bena Rotlisbergera po veoma hladnom vremenu u Ohaju. ’Big Ben’ je izgubio prvi put u karijeri od Braunsa posle deset pobeda.

Posle dobrog starta sezone i šest pobeda u prvih osam mečeva, Stilersi su serijom poraza došli u negativan skor pa ih u plej-of sada vodi samo teorija. Definitivno su izgubili sve šanse za titulu na severu AFC-a (Bengalsi 9/3), dok bi i sa tri pobede do kraja i skorom 9/7 morali da čekaju kiks svojih rivala kako bi prošli dalje. Osvajač Superboula je poslednji put propustio plej-of 2006, a to su upravo bili Stilersi.

Koliko igraju loše pokazuje podatak da su Stilersi tri od pet poslednjih mečeva izgubili od timova koji su među najgorima u ligi i koji zajedno imaju skor od devet pobeda i 28 poraza (Kanzas Siti Čifs, Ouklend Rejders, Klivlend Brauns).

„Sramota je kada osvajač Superboula izgubi pet vezanih utakmica. Mi smo sigurno bolji od toga. Moramo igrati bolje od toga. U poslednje tri utakmice videće se ko stvarno želi da igra i osvetla obraz ove organizacije i grada, a ko ne želi da bude ovde“, izjavio je jedan od najiskusnijih igrača Stilersa Hajns Vord koji je u Klivledu igrao nedovoljno oporavljeni i ostvario učinak od četiri hvatanja za 21 jard.



Pobedu Braunsima doneli su kiker Fil Douson koji je pogodio dva fild gola, i mladi raninbek Kris Dženings koji je u drugoj četvrtini istrčao jedini tačdaun na meču dug deset jardi. Dženings je sezonu počeo u traning timu Braunsa, a prethodno je igrao u kanadskoj fudbalskoj ligi. Ovo je bila prva pobeda Braunsa nad Stilersima od 2000. godine, i tek drugi trijumf u 20 utakmica.

Veoma raspoložen u domaćem timu bio je Džoš Kribs koji je istrčao 87 jardi iz vajldket formacije, i imao 104 vraćena jarda. Kvorterbek Braunsa Brajdi Kvin je u svom prvom startu protiv Stilersa u kraijeri kompletirao šest od 19 pasova za 90 jardi, a samo jedan pas kompletirao je u drugom poluvremenu.

Ben Rotlisberger skupio je 201 jard iz 18 kompletiranih pasova od 32 bačena, ali je imao velikih provlema savetrom koji je konstantno duvao u Klivlendu. Najviše uhvaćenih jardi kod šampiona imao je MVP Superboula Santonio Holms (93) koji je prvi put u poslednje četiri godine prešao granicu od 1000 uhvaćenih jardi. Džef Rid je postigao po fild gol krajem drugog i trećeg perioda i doneo jedine poene svom timu. Troj Polamalu propustio je i deveti meč ove sezone, pa se i u tome može tražiti uzrok lošoj igri Pitsburga.

Parovi 14. nedelje NFL-a:
Atlanta Falkons – Nju Orlins Sejnts
Čikago Bers – Grin Bej Pekers
Indijanapolis Kolts – Denver Bronkos
Kanzas Siti Čifs – Bafalo Bils
Minesota Vajkings – Sinsinati Bengals
Nju Ingland Petriots – Karolina Panters
Tampa Bej Bakanirs – Njujork Džets
Džeksonvil Jaguars – Majami Dolfins
Baltimor Rejvens – Detroit Lajons
Hjuston Teksans – Sijetl Sihoks


nedelja/ponedeljak:
Tenesi Tajtens – Sent Luis Rems
Ouklend Rejders – Vašington Redskins
Dalas Kaubojs – San Dijego Čardžers
Njujork Džajants – Filadelfija Igls


Ponedeljak/utorak:
San Francisko 49ers – Arizona Kardinals

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: