LŠ: Haos u grupi F, rešeno u E

U sredu se igraju mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona u grupama E i F.

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

23:29

Default images

U grupi E nepoznato je samo ko će završiti prvi, da li Lion koji dočekuje Debrecin ili Fiorentina koja gostuje Liverpulu koji posle pet godina prvi put neće nastaviti takmičenje. S druge strane, u grupi F sva četiri tima mogu da se plasiraju u osminu finala. Najbolje šanse ima Barselona koja ima dva boda više od prvih pratilaca, a gostuje Dinamu u Kijevu. Inter i Rubin su izjednačeni sa po šest bodova, a sastaju se u Milanu.

Grupa E:

Beta
Liverpul – Fiorentina: Liverpul ne igra na očekivanom nivou ove sezone, na poslednjih 13 utakmica u svim takmičenjima "crveni" su ostvarili samo dve pobede, a već su eliminisani iz Lige šampiona.Fiorentina je obezbedila plasman u narednu fazu, a verovatno je najznačajnija bila upravo pobeda nad Liverpulom u Firenci.

"Sutrašnja utakmica će biti dobra za tim. Igraćemo bez pritiska, a tada igramo dobro i postižemo golove. Naravno da sam razočaran jer smo u poslednjih pet godina svaki put stizali do druge faze takmičenja, a sad je situacija potpuno drugačija. Ne možemo više ništa da promenimo. Igramo na Enfildu pa ćemo sigruno pokušati da pobedimo. Uveren sam da će se utakmice Lige šampiona i sledeće sezone igrati u Liverpulu. Imamo dobar tim i možemo da pobedjujemo. Na poslednjih šest utakmica nismo poraženi, a na tri nismo primili gol i to je pozitivan pomak u odnosu na ono što se dogadjalo pre nekoliko nedelja", istakao je Rafael Benites.

“Naša situacija sa povredama se znatno pogoršalo od vikenda. Sa toliko odsutnih igrača teško mi je da smislim startnih 11. Ne samo da moram da mislim na taktiku nego i ko može da igra, a ko ne. Znam da Liverpul ima težak meč za vikend, ali za nas je ovo istorijski meč pa će svi hteti da pruže maksimum. Iako smo presrećni što smo stigli do druge runde, želim da nastavimo sa pisanjem istorije. Veoma mi se sviđa engleski fudbal, ne samo gledanje na TV-u, što je veoma uzbudljivo, nego način na koji su mečevi organizovani. Uvek je na vrhunskom nivou”, rekao je trener ‘Viole’ Ćezare Prandeli.
Beta
Olimpik Lion – Debrecin: ’Lavovi’ su obezbedili plasman u sledeću fazu rundu, ali bi im pobeda nad Debrecinom, uz poraz Fiorentine u Liverpulu, doneo prvo mesto u grupi, i verovatno lakšeg protivnika u nastavku takmičenja. Tim koji je dominirao u francuskoj do prošle godine ima velikih problema u ovosezonskom takmičenju u Ligi 1 pa će verovatno želeti da sa pobedom podigne samopouzdanje igrača. Debrecin u svojoj debitanstkoj sezoni nije uspeo da osvoji ni bod pa u poslednjem meču želi da popravi utisak.

“I pored nesrećnog poraza od Lila tokom vikenda (4:3) u dobrom smo mentalnom stanjuu. Protiv Debrecina imamo šansu da osvojimo prvo mesto u grupi. Moramo da pobedimo. Da bi uspeli u tome moramo da poštujemo rivala. Svi misle da će biti lako, a Liverpul ih je oba puta teško dobio, i to sa po 1:0. Moramo biti oprezni. Liverpul će ozbiljno pristupiti meču sa Fiorentinom pred svojim navijačima jer žele pobedu”, rekao je trener Liona Klod Puel.

“Uživali smo u takmičenju koje nam je donelo veliko iskustvo. Mnogo smo naučili, a sledeće godine želimo da se vratimo i bidemo bolji. Mi smo bili najmanji tim i nismo imali šta da izgubimo. Lion će verovatno da pobedi ali mi ćemo dati sve od sebe da im to otežamo iako igramo bez nekoliko ključnih igrača. U prošlom meču protiv Liona smo loše krenuli pa je bilo teško da se vratimo. Ponosni smo što smo bili deo lige šampiona, bilo je zadovoljstvo igrati”, zaključio je Andras Herceg, trener mađarskog tima.

Tabela:
1. Fiorentina................5 4 0 1 12 6 12
2. Olimpik Lion..............5 3 1 1 8 3 10

3. Liverpul........................5 2 1 2 4 5 7
4. Debrecen..................5 0 0 5 5 15 0

Grupa F:

Beta
Inter – Rubin Kazanj: Ruska liga se završila, Rubin je učinio nešto što je malom broju timovva pošlo za rukom, odbranio je titulu. Sjajni tim iz Kazanja, ipak, još uvek nije završio sezonu jer ga očekuje i najveći ispit ove godine, gostovanje ’neroazurima’ u Milanu u meču koji će odlučiti ko će iz ove grupe u nokaut fazu. Oba tima imaju po šest bodova, a lako mogu i da završe takmičenje u Evropi ovom utakmicom. Inter je tokom vikenda izgubio derbi u Torinu od Juventusa što je prvi poraz ovog tima posle osam mečeva u kojima je osvajao bodove.

“Ne plašimo se utakmice. Bolji smo tim od Rubina i mislim da ćemo se pobediti jer to moramo da uradimo. Niko ne zna kojih startnih 11 će izaći protiv Rubina, čak ni moji asistenti. Međutim, novinari su dobri u pogađanju pa oni neće imati mnogo problema. Nismo se posebno pripremali za ovaj meč, niti smo radili nešto povodom pritiska. Sve što moramo da uradimo je da se fokusiramo na pobedu, jer ne možemo sebi da priuštimo da mislimo o tome da li ćemo biti prvi ili drugi”, rekao je Žoze Murinjo.

“Prvi put u decembru imgramo ovako važnu utakmicu i nije ni malo lako spremiti se. Ruska liga se završila i mnogo smo umorni, i fizički i psihički. Znam da će Murinjo reći da će da pobede, ali videćemo. Inter neće razmišljati samo o odbrani nego će pokušati i da napadne. Imali su skoro nekih problema ali to neće uticati na njihovu igru. Naravno da želimo da prođemo u narednu rundu, ali i ako to ne uspemo ovo je bilo neverovatno iskustvo za nas. Bilo je fantastično pobediti Barselonu”, istako je je trener Rubina Kurban Berdijev.
Beta
Dinamo Kijev – Barselona: Katalonci su laganom pobedom nad Interom u prethodnom kolu došli u najbolju poziciju pred poslednje kolo. Barsi je dovoljan i bod u Kijevu za plasman u narednu rundu, ali tim sa ’Nou Kampa’ verovatno želi prvo mesto u grupi i lakšeg protivnika. Dinamo je u najgoroj situaciji i samo ga pobeda vodi u narednu rundu ili Ligu Evrope, pa će Andrej Ševčenko i njgovi saigrači verovatno od početka pokušati da dođu do pobede.

“Grupa je veoma izjednačena i sva četiri tima imaju šansu da se kvalifikuju. Ukoliko želimo da nastavimo da igramo u LŠ moramo da pobedim pa smo i veoma motivisani. Tim razume važnost ovog meča. verovatno najbitnijeg u sezoni. Zbog toga se nadam da ćemo igrati najbolje što možemo. Znam da igramo sa najboljim timom na svetu, ali moji igrači mogu to da urade. Međutim, tek tokom meča ćemo otkriti koliko možemo, koja je naša snaga, a koje su slabosti”, istakao je trener Dinama Valeri Gazajev.

“Došli smo da pobedimo iako će nam odgovarati i remi. Nije stil velikih timova da očekuju nešto drugu sem pobede. Za nas je ovaj meč kao finalni jer će rezultat odrediti našu budućnost u Ligi šampiona. Nećemo imati drugu šansu da nadoknadimo izgubljeno. Situacija u grupi je veoma napeta jer svaki tim određuje svoju sudbinu. Nećemo čekati da Dinamo napravi prvi potez, igraćemo svoju igru iako nam je rival snažan tim sa velikom istorijom iza sebe”, rekao je trener šampiona Evrope Pep Gvardiola.

Tabela:
1. Barselona.................5 2 2 1 5 2 8
2. Inter Milan.................5 1 3 1 5 6 6

3. Rubin Kazanj...........5 1 3 1 4 5 6
4. Dinamo Kijev............5 1 2 2 6 7 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: