Hemofarm izgubio od Le Mana

Košarkaši Hemofarma izgubili su u Francuskoj od Le Mana sa 92:90 (52:48) u trećem kolu B grupe Eurokupa.

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

22:57

Default images

Ovo je timu iz Vršca treći poraz ove sezone, i sada Hemofarm ima minimalne šanse da prođe grupnu fazu takmičnja u Evrokupu. Hemofarm je tokom celog meča bio u prilici da prelomi utakmicu, i obezbedi važnu pobedu na gostovanju. Čak petorica igrača imala su dvocifren košgeterski učinak, najefikasniji u vršačkom timu bio je Jagodnik sa 16 poena, Mačvan 14, Sivenson 12, dok su Pavković i Marković postigli po 10 poena.

Igrači Hemofarma odlično su igrali u prvoj četvrtini i lako probijali odbranu gostiju. Vršački tim je posle prvih pet minuta vodio sa nestvarnih 20:3. Sitvenson i Jagodnik su pogodili po dve trojke i ukupno po osam poena u tom periodu igre. Međutim, u nastavku četvrtine košarkaški francuskog tima su uspeli da se oporave od šoka i najviše zahvaljujući Spenseru i Sejlersu na dvominutni odmor odu sa šest poena minusa, 32:26.

Prednost Hemofrma se smanjivala tokom druge četvrtine, ali je sve od rezultata 45:42 vršački tim bio u vođstvu. Ipak, Francuzi serijom 10:2 na poluvreme odlaze sa četiri poena prednosti, 52:48.

Tokom treće četvrtine nijedan tim nije uspevao da stekne prednost veću od tri poena, pa se na odmor pred poslednju četvrtinu otišlo sa prednošću domaćeg tima od samo jednog poena, 70:69.

Kod rezultata 85:80 za Le Man u dva uzastopna napada trojke za Vrščane postižu prvo Miljan Pavković, a onda i reprezentativac Stefan Marković i dva minuta pred kraja susret Hemofarm stiče prednost od jednog poena.

Ndoje postiže trojku za francuski tim, ali sa druge strane pogađa Slovenac Jagodnik za 90:89. U sledećem napadu Marković faulira Ndojea koji pogađa oba slobodna bacanja. Dio pravi prekršaj nad Markovićem koji pogađa samo prvo slobodno bacanje, za rezultat 92:90.

Mačvan faulira Sejlersa koji promašuje oba slobodna bacanja, ali Bojan Krstović u poslednjem napadu gubi loptu i igrači Hemofarma se vraćaju u Vršac i sa trećim porazom u Evropi ove sezone.

U narednoj utakmici u Evrokupu Hemofarm dočekuje upravo Le Man u svojoj hali "Milenijum" 15. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: