LŠ: Dan odluke u grupama A i B

U utorak se igraju prve utakmice šestog kola grupne faze LIge šampiona, a mečevi u grupama A i B daće preostala dva tima koja će igrati u osmini finala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2009.

22:11

Default images

U grupi A meč Bordoa i Makabija predstavlja formalnost, dok će Juventus i Bajern u Torinu u međusobom duelu odlučivati o drugom mestu u grupi i tome ko će ostati u LŠ, a ko će u LE. Mančester junajted opterećen povredama putuje u Volfzburg u grupi B. 'Vukovi' su izjednačeni na drugom mestu sa CSKA koji gostuje Bešiktašu koji ima šanse za plasman u Ligu Evrope.

Grupa A:

Juventus – Bajern Minhen: Verovatno derbi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona je duel ‘Stare dame’ i Bavaraca u Torinu koji će odlučiti koji će se od ova dva tima pridružiti Borduo u osmini finala iz grupe A.

Juventus je tokom vikenda imao veoma težak duel sa Interom u Seriji A koji su izabranici Ćire Ferare rešili u svoju korist sa 2:1 i ugrozili aktuelnog šampiona na liderskom mestu. Bajern je takođe u solidnoj formi u Bundesligi sa osam vezanih utakmica bez poraza, ali i pored pobede u oslednjem kolu nad Menhengladbahom (2:1) Bavarci nisu na svom očekivanom nivou.

Najtrofejnijem italijanskom klubu potreban je samo jedan bod u utorak za drugo mesto na tabeli, a Bajernu igra samo pobeda. Trener ‘Srare dame’ Ćiro Ferara ističe da se njegovi igrači neće zadovoljiti remijem.

“Ova utakmica je važnija od one sa Interom jer je za nas i Bajern ovo kao finale. Ne možemo igrati na remi jer to nije mentalitet Juventusovih igrača. Bajern ima mnogo kvalitetnih igrača koji su navikli da igraju ovakve utakmice pa zato sumnjam da će od prve minute krenuti u totalnu ofanzivu, nego će čekati svoju šansu. Očekujem i da će Roben biti u prvom timu. Nadam se da će moji igrači odigrati na nivo koji su pokazali protiv Intera, da će biti jednako koncentrisani i željni pobede”.

Trener Bajerna Luj Van Gal ima velikih problema ove sezone da pronađe konstantnu igru svog tima koji često menja. Međutim, holandski stručnjak i pored slabijih rezultata nada se pobedi.

“Definitivno imamo šanse da pobedimo. Ima jedna velika razlika između Juventusa i nas, mi moramo da pobedimo dok je njima dovoljan i remi. Juventus je dobio težak meč sa Interom što im je podigli samopouzdanje koji je neophodno svakom timu. Ne mogu reći da sam zadovoljan rezultatima Bajerna. Očekivao sam da će tim napredovati brže nego što jeste, ali smo imali mnogo problema sapovredama i imamo mnogo novih igrača. Ukoliko pobedimo Juventus, i slavimo na sledeće dve-tri utakmice biću znatno zadovoljniji sezonom. Mi smo Bajern pa možemo da pobedimo svaku ekipu, ali u isto vreme možemo i da izgubimo od bilo koga”.

Ferara u utorak neće moći da računa na Đorđa Kijelinija, Hasana Salihamidžića, Džonatana Zebinu i Vićenca Jakvintu, dok Đanluiđi Bufon igra povređen i posle ovog meča će sigurno na operaciju meniskusa.

Van Gal je prinuđen da nađe zamene za Franka Riberija, Luku Tonija i Miroslava Klosea, dok su Arjen Roben i Daniel Van Bujten roviti.

Juventus je neporažen na poslednjih 16 utakmica na svom terenu u LŠ, još od sezone 2003/2004. Ovaj podatak je još impresionivniji sa činjenicom da na sedam tih utakmica ‘bjankoneri’ nisu primili gol.
Beta
Makabi Haifa – Bordo: Makabi je bez šansi za dalji plasman, dok je Bordo obezbedio prvo mesto u grupi. Motiv u ovom duelu imaju samo Izraelci koji sigruno ne žele da takmičenje završe bez osvojenog boda. Loran Blan ima šansu da u ovom meču isproba maldei grače i one sa slabijom minutažom u proteklom delu sezone, a u Izrael je poveo samo 15 igrača.

„Ukoliko je Bordo došao bez sedam-osam igrača mogli bi da budu ranjivi, ali je taj tim i u obom sličaju veoma kvalitetan. Mi ćemo u svakom slučaju pružiti svoj maksimum, ali bez obzira na rezultat već smo ušli u istoriju. Naravno da nas mnogo muči što do sada nismo uspeli da postignemo ni jedan gol ili osvojili bod. Nismo imali sreće prilikom žreba u ovu grupu sa veoma kvalitetnim ekipama, a ako pogledate statistiku nije postignuto mnogo golova na prethodnim mečevima. Međutim, iako je plasman u LŠ veliki uspeh to samo nije dovoljno“, istakao je Ilajša Livaj trener Makabija.

„Ne možemo očekivati lak meč sa Makabijem koji nam je i u prvom meču napravio dosta problema. Iako nisu postigli ni gol igrali su veoma dobro. Nismo došli ovde kao turisti iako je nemoguće doći u Izrael, a ne razgledati znamenitosti. Posetili smo Jerusalim koji je znatno uticao na igrače, ali nam je ostalo i da igramo. Na vrhu smo grupe i ne mislimo da se izvinjavamo zbog toga. Izvešću mnogo ofanzivniji tim na teren koji će igrati mnogo direktnije nego ranije. Bez obzira na priče neće igrati samo mladi igrači već će to biti kombinacija maldih i iskusnih igrača što bi trebalo da dam donese dinamiku i efikasnost“, izjavio je Loran Blan.

Tabela:
1. Bordo..............................5 4 1 0 8 2 13
2. Juventus..........................5 2 2 1 3 3
8
3. Bajern Minhen.................5 2 1 2 5 4 7
4. Makabi Haifa...................5 0 0 5 0 7 0

Grupa B:

Beta
Volfzburg – Mančester junajted: Nemački šampion je izjednačen sa CSKA pa mora da pobedi ’Crvene đavole’ ukoliko ne želi da rizikuje plasman u sledeću rundu. ’Vukovi’ igraju veoma dobro kao debitanti u takmičenju, a u utorak im gostuje rival kojem su pružili veliki otpor na gostovanju, a koji je ovaj put pogođen velikim brojem povređenih igrača.

Trener Volfzburga Armin Fe je svestan šanse koja se ulazala njegovoj ekipi.

„Imamo veliku priliku da se plasiramo među 16 najboljih. Igramo kući pred punim stadionom protiv B tima Junajteda. Ipak, nisam siguran da li je to prednost ili otežavajuća okolnost. U Mančesteru smo odlično igrali protiv njihovog najboljeg tima, ali smo nesrećno poraženi. Igramo veoma atraktivan fudbal, a igrači su veoma motivisani. Veoma sam zadovoljan prikazanom igrom u prethodnim utakmicama“.

Mančester junajted je ušao u veliku formu sa nekoliko ubedljivih pobeda u Premijer ligi, međutim, Aleks Ferguson ima velikih problema sa povredama odbranbenih igrača. S toga je u Nemačku poveo uglavnom rezervne izgrače, ostavivši 14 standardnih igrača u Engleskoj, a od 19 igrača koje je poveo 13 ih igra u veznom redu.

„Nemam dobre vesti sa toliko povređenih igrača. Imaćemo mnogo problema sa sastavom tima u narednom periodu. Još nismo sigurni kada će se vratiti Rio Ferdinand, Braun je takođe povređen, ali se nadam da će biti spreman za subotu. Džon O’Šej i Džoni Evans se vraćaju tek u januaru. Biće ovo velika utakmica za Volfzburg koji ima sreće zbog silnih povreda u našem timu. Ipak, nije nam bitno da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi. Najbitnije je da se igrači oporave za nastavak Premijer lige. Nisam ranije bio u Volfzburgu. Fenomenalno je što je tim iz ovako malog grada uspeo da osvoji titulu šampiona“.
Beta
Bešiktaš – CSKA: Fudbaleri Bešiktaša igraju svoju polsednju utakmicu u ovosezonskom ciklusu Lige šampiona, a na njihov stadion u Istanbul dolazi moskovski CSKA koji mora da pobedi ako želi u osminut finala takmičenja. ’Armejci’ imaju isti broj bodova kao i Volfzburg koji ima mnogo bolju gol razliku, ali ukoliko izgube neće se plasirati ni u Ligu Evrope.

Trener turskog šampiona Mustafa Denizli obećao je navijačima da će Bešiktaš pobediti i tako izboriti mesto u drugoj fazi LE.

„Početkom takmičenja prognozirao sam da će za plasman u drugu fazu biti potrebno osam bodova. Sada nas sedam poena može odvesti u Ligu Evrope ukoliko pobedimo CSKA, a Volfzburg uzme bod ili pobedi Mančester junajted. Bez obzira koliko će biti teško pobediti, Bešiktaš je dokazao da može svakoga da pobedi. Do sada nismo postigli gol na svom terenu ali to neće povećati pritisak na moje igrače. Tokom prethodnih mečeva stvorili smo mnogo šansi, ali smo zbog promašaja propustili da uzmemo bod u Moskvi i da pobedimo u Volfzburgu. Međutim nema smisla žaliti za propuštenim već moramo misliti o budućnosti“.

Trener moskovske ekipe Leonid Slutski želi pobedu bez obzira kako će igrati Volfzburg – Mančester junajted. ’Armejci’ su završili sezonu u ruskoj Premijer ligi na četvrtom mestu pa će sledeće godine da igraju u Ligi Evrope.

„Mnogo je faktora koji će uticati na ishod pobednika u utorak. Međutim, umesto da se fokusiramo na njih, mi ćemo se koncentrisati na slabe tačke našeg protivnika i pokušati da ih iskoristimo. Najbitnije je da pobedimo pa da čekamo rezultat u Nemačkoj da bi znali da li nastavljamo da igramo u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope“.

Filip Hološko, Hakan Arikan, Ibrahim Toraman i Erkan Zengin će propustiti duel sa CSKA, dok Slutski ne može da računa na Marka Gonzalesa, Giljermea, Niku Pilieva i Daniela Karvalja.

Tabela:
1. Mančester Junajted.......5 3 1 1 7 5 10
2. Volfzburg............................5 2 1 2 8 5 7

3. CSKA Moskva.....................5 2 1 2 8 9 7
4. Bešiktaš..............................5 1 1 3 2 6 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: