Hemofarm prekinuo Zvezdinu seriju

Košarkaši Hemofarma pobedili su Crvenu zvezdu u Pioniru rezultatom 88:86, u derbiju 11. kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

21:22

Default images

U izuzetno neizvesnoj utakmici Vrščani su uspeli da pobede i prekinu seriju ’crveno-belih’ od šest pobeda za redom. U poslednjoj sekundi utakmice Tadija Dragićević je promašio trojku koja bi Zvezdi donela pobedu. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Miljan Pavković sa čak 27 poena. Stefan Marković postigao je 18, a Milan Mačvan 15.

U domaćem sastavu Tadija Dragićević i Filip videnov postigli su po 18, Elmedin Kikanović 13, Marko Kešelj 12, a Majk Tejlor 11 poena.

Nijedan tim tokom 40 minuta nije stvorio dvocifrenu prednost. U prvom poluvremenu Miljan Pavković je praktično sam održavao Hemofarm u igri pošto je u tom periodu postigao čak 17 poena.

Sa druge strane ekipu Aca Petrovića predvodili su Dragićević (12) i Videnov, i nakon 20 minuta bilo je plus dva (43:41).

Početkom drugog perioda razigrao se jedan od junaka pobede u Trevizu Marko Kešelj, Zvezda je preokrenula, ali je sa nekoliko grešaka vratila Vrščane u igru. ’Crveno-beli’ su pred poslednjih deset minuta imali četiri poena prednosti (65:61), ali već na startu četvrte četvrtine Hemofarm je serijom 10-0 preokrenuo.

U samom finišu ušlo se u ’penal završnicu’, Zvezda je uspela da ’natera’ Jagodnika da promaši jedno slobodno bacanje, ali Dragićević nije bio precizan u šutu sa devet metara i bodovi su otišli u Vršac.

Crvena zvezda: Kešelj 12, Kikanović 13, Tejlor 11, Nedović, Stević, Radivojević 8, Strahinja Dragićević, Tadija Dragićević 18, Videnov 18, Štimac 6, Bakić, Bjelica.
Hemofarm: Pavković 27, Despotović, Marković 18, Obrenović, Krstović 6, Šutalo, Mačvan 15, Borisov, Marjanović 9, Petrović, Stivenson, Jagodnik 8.
Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da trijumf u Pioniru mnogo znači njegovoj ekipi

"Malo koja ekipa će dobiti 'crveno-bele' u Pioniru. Hemofarm ove sezone prati mnogo pehova, a nekoliko utakmica smo izgubili tako što smo protivnicma sami poklanjali pobedu", rekao je Karadžić i dodao da je i sada vršački tim mogao u finišu da izgubi dobijeni meč.

"U nekoliko proteklih mečeva nedostajao nam je pravi Pavković, pošto mu učinak nije bio na očekivanom nivou. Drago mi je citav tim pokazao visoki moral u trenucima kada je protivnik vodio".

Trener Crvene zvezde Aco Petrović izjavio je da su njegovi izabranici pre početka utakmice bili dobro upozanti sa kvalitetom protivnika, napomenuvši da se radi o "jednom od najboljih".

"Očekivali smo da će oni poentirati baš onako kako su to činili. Nismo uspeli da ih u tome sprečimo, pogotovo Pavkovića i Stefana Markovića", požalio se Petrović i dodao da su oni pokazali kakav potencijal u napadu ima Hemofarm.

On je istakao da je tehnička greška dosudjena kapitenu trofejnog kluba Tadiji Dragićeviću u mnogome odlučila dalji tok utakmice.

"Nisam bio blizu da čujem šta je Dragićević rekao u trenucima kada ga je sudija kaznio, ali znam da je jedan igrač gostiju bio toliko drzak da je opsovao sva tri arbitra. Za taj prekršaj nije opomenut".

Hemofarm sada ima skor od šest pobeda i četiri poraza, dok je Zvezda na negativnih 5-6. U narednom kolu Vrščani dočekuju Zagreb, a Zvezda gostuje u Zadru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: