Dejan Milojević u Beovuku

Bivši reprezentativac Srbije Dejan Milojević završiće svoju košarkašku karijeru u beogradskom Beovuku, u klubu u kome je ponikao.

Izvor: B92, Sport Srbija
Podeli

Iskusni košarkaš ovog leta se vratio u klub iz Humske ali je zbog problema sa leđima mora da odustane od igranja za "crno-bele". “Dejan se vratio u klub u kome je ponikao i koji, uz Partizan, najviše voli. Pristao je da dođe i pomogne našim mladim igračima, više kroz treninge nego kroz utakmice, da od njega nešto nauče i napreduju“, izjavio je prvi čovek Beovuka Milan Lakić.

Milojević ima 32 godine, a pažnju košarkaške javnosti privukao je još u juniorskoj konkurenciji kada je na jednoj utakmici postigao 131 poen, što je i dalje aktuelni rekord.

Ima osvojene tri nacionalne titule (Partizan (2), Budućnost (1)), a bio je član naše reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu 2001. godine osvojila zlatnu medalju.

Izvesno je da će Milojević, za početak, samo trenirati, a novi debi u dresu B ligaša trebalo bi da bude posle Nove godine, odnosno u drugom delu prvenstva.

Iskusni krilni centar, za koga se vezuje neke od najuspešnijih sezona Partizana, letos je potpisao ugovor sa klubom iz Humske, ali zbog problema sa povredama, ipak nije mogao da izdrži vrhunske napore kakvi se traže u Evroligi i takmičenje na tri fronta. Kako B liga i njegov matični klub ne zahtevaju takve napore, rešio je da odigra još neku zvaničnu utakmicu.

“Milojević je rešio da u svom klubu privede kraju uspešnu karijeru. Treniraće tri-četiri puta nedeljno, što mu je sasvim dovoljno. Kamo sreće da je više takvih asova koji žele da deci prenesu bogato iskustvo“, dodaje Milan Lakić.

Prethodnih dana, pričalo se da će dres beogradskih „vukova“ zajedno sa Milojevićem obući i njegov veliki prijatelj Milan Gurović, ali to se, za sada, nije dogodilo.

strana 1 od 2 idi na stranu