Verbek: 'Moglo je i bolje'

Selektor reprezentacija Australije Pim Verbek izjavio je posle žreba za Svetsko prvenstvo da je njegova "ekipa mogla bolje, ali i gore da prođe".

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.12.2009.

22:20

Default images

"Mogli smo i bolje i gore da prođemo. Nemačka je jedna od najboljih reprezentacija na svetu, tako da ćemo imati velikog rivala već u prvom meču", rekao je Verbek. "Gana je veoma jaka, a Srbija je pobedila Francusku u kvalifikacijama. Svaka utakmica biće veliki izazov. Imamo dobar skor sa Ganom od koje nikada nismo izgubili", istakao je Verbek.

Moja selekcija je tokom kvalifikacijama imala skor od osam utakmica na kojima smo primili jedan gol. Nemamo zvezde u timu, ali imamo dobro organizovanu ekipu u kojoj mladi igrači teraju starije da pruže maksimum”, rekao je selektor Australijanaca.

Verbek je naglasio da o nacionalnom timu Srbije nije imao mnogo informacija pre žreba, ali da je upoznat sa kvalitetom pojedinih igrača.

Iskreno, o selekciji Srbije nisam znao ništa pre žreba. Naravno, poznat mi je Nemanja Vidić, koji igra u Mančester Junajtedu, znam i Jovanovića, ali da me neko pita ko je desni ili levi bekj Srbije, zaista ne bih znao da kažem”, istakao je Velbek i dodao da zna da mnogo Srba živi u Australiji i da će oni, naravno, navijati za svoju zemlju.

Prvu utakmicu odigraće 13. juna protiv Nemačke u Durbanu. Australija je posednji put igrala sa Ganom u maju 2008. kada je u prijateljskoj utakmici pobedila sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: