'Orlovi': "Prvi meč najbitniji"

Reprezentativci Srbije Nenad Milijaš, Marko Pantelić, Milan Jovanović i Miloš Ninković istakli su za B92 da su zadovoljni žrebom za Svetsko prvenstvo 2010.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2009.

20:04

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je u petak protivnike na Svetskom prvenstvu koje se naredne sezone igra u Južnoj Africi. Srbija će igrati u grupi D zajedno sa Ganom, Nemačkom i Australijom.

Prvi meč Srbija će igrati sa Ganom 13. juna, u drugom kolu sastaje se sa Nemačkom 18. juna, a u poslednjem, trećem kolu igraće protiv Australije 23. juna.
Jedno od otkrovenja selektora Radomira Antića u kvalifikacijama za SP Nenad Milijaš istakao je prvi meč kao najbitiniji u grupi.

„Mislim da je svaka utakmica na Svetskom prvenstvu ključna, a prva je sigurno najbitnija. Mislim da sa svakom reprezentacijom možemo da se nosimo, možemo da igramo i da osvajamo bodove. Sigurno je da sam kao i svako drugi srećan zbog ovog žreba, jer da nam je neko to ponudio na početku sigurno bi prihvatili.“

Fudbaler Vulverhemptona nije dovoljno upoznat sa protivnicima u grupi ali, kako kaže, do Svetskog prvenstva ima dovoljno vremena.

„Nisam trenutno upoznat, ali mi imamo dovoljno vremena da se spremimo za svaku reprezentaciju. Australiju i Ganu stvarno ne poznajem mnogo, sem što znam da Ganu vodi naš trener. Sigurno je on nas dobro poznaje i da će se dobvro spremiti“, rekao je Milijaš za B92.
Beta
Napadač Ajaksa, Marko Pantelić smatra da je bitno da Srbija odigra na svom nivou, a da je nebitno ko je rival.

"Mene ne interesuje koga smo izvukli. Grupa je takva kakva jeste, mi treba da budemo ono što jesmo, pravi na svaki način i sa verom u sebe i ne verujem da će biti bilo kakvih problema. Ganu i Australiju uopšte ne poznajemo, a što se tiče Nemačke jako dobro ih znamo. Ako su Nemci prezadovoljni žrebom on da i mi imamo razloga da budemo zadovoljni".

"Svaki naredni meč koji se igra je najbitniji, nebitno je ime protivnika i nebitno je o kome se radi. Svaki meč, pogotovo na Svetskom prvenstvu, se igra za tri boda u grupi, a dalje za prolazak dalje tako da je svaki naredni meč najvažniji".
Beta
Jedan od najtraženijih srpskih reprezentativac, igrač Standarda iz Liježa, Milan Jovanović misli da nema lakih grupa na SP i da će prvi meč sa Ganom znatno uticati na nastavak takmičenja.

"Moglo je bolje ali je moglo i gore. U današnjem fudbalu nema lakih grupa i lakih protivnika, pa će uspeh na SP zavisiti samo od nas. Na psihološkom planu najvažniji meč biće protiv Gane. Svaki naredni je podjednako važan ali bilo bi dobro da na otvaranju ostvarimo dobar rezultat i ostavimo dobar utisak što bi za nastavak takmičenja značilo pozitivnu injekciju".

"Poznata mi je samo Nemačka. Za ganu znam da ih trenira naš čovek, dok Australija igra jako tvrdo i da gaji ostrvski stil fudbala",
rekao je Jovanović za B92.
Miloš Ninković složio se sa ostalim reprezentativcima da je prvi meč u grupi najvažniji.

„Grupa je jako teška. Mislim da će nam najnezgodniji rival biti Gana. Nemce poznajem, Australijance baš i ne, ali sigurno je da su jako neugodna ekipa. U principu nema lakih protivnika, to je Svetsko prvenstvo. Moglo je da bude bolje, moglo da bude i mnogo lošije, ali u svakom slučaju je najvažnija prva utakmica sa Ganom.

Uvek je prva utakmica najbitnija i mislim da je možda bolje da smo tu prvu utakmicu igrali sa Australijom, a možda čak i sa Nemačkom. Ali, šta je tu je, imamo dosta vremena da se pripremimo i nadam se da će sve biti ok“
, rekao je Ninković.

Prvi favorit grupe D je svakako Nemačka, a prema mišljenju Ninkovića Gana je kvalitetniji rival od Australije.

„Mislim da je Gana jača ekipa po pojedinicima od Australije, ali opet to ne mora ništa da znači. Sve će zavisiti od toga kako se koja reprezentacija bude spremila i u kakvoj će formi biti igrači. Znam samo da ako mi budemo igrali onako kako smo igrali u kvalifikacijama možemo da se nadamo povoljnom rezultatu“, rekao je fudbaler kijevskog Dinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: