PL: Lider gostuje 'Građanima'

Ovog vikenda na programu je 15. kolo engleske Premijer lige, a derbi se igra u Mančesteru gde lider Čelsi gostuje Sitiju.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2009.

18:53

Default images

Aktuelni šampion Mančester junajted takođe igra u gostima, a rival mu je londonski Vest Hem. Arsenal na ’Emirejtsu’ dočekuje Stouk, dok Liverpul gostuje Blekburnu. U subotu još igraju Portsmut – Barnli, Aston Vila – Hal, Vigan – Birmingem i Vulvsi – Bolton. U nedelju Sanderlend gostuje Fulamu, dok će zanmljivo biti u Liverpulu gde Totenhem gostuje Evertonu.

Poslednji meč u subotu je rezervisan za derbi između Čelsija i Sitija. Domaći ’Građani’ su na poslednjih sedam mečeva svaki put remizirali pa zaostaju velikuh 14 bodova za Čelsijem koji je pobedio u poslednjih pet kola bez primljenog gola uz postignutih 17.

I pored toga što je pre samo tri dana igrao sa najboljim timom protiv Arsenala u Karling Kupu (3:0), mark Hjuz moći će da računa na sve igrače, a Brazilac Robinjo mogao bi konačno da dobije šansu pošto je po povratku bio na klupi na oba meča. Karlo Anćeloti ne može da računa na Salomona Kalua koji zbog povrede pauzirati dve nedelje, dok se u tim vraća Rikardo Karvaljo.

Drugi najzanimljiviji duel na programu je u nedelju kada se u poslednjem meči kola na ’Gudisonu’ sastaju Everton i Totenhem. ’Karamele’ se nalaze u donjem delu tabela sa tri poraza u poslednja tri vikenda, dok je s druge strane Totenhem u sjajnoj formi na trećem mestu na tabeli.

Dejvid Mojes ove sezone nema nimalo sreće kada su u pitanju povrede. POred već odsutnih Fila Nevila, Fila Jagelke, Mikaela Artete, Džejmsa Vona i Viktora Aničibea, tokom ove nedelje povredila su se još dva igrača, i to dva defanzivca Silvan Distin i Dan Goslin. Brazilac Žo se takođe lakše povredio ali će verovatno biti u sastavu, dok još nije sigruno da li će nastupiti Džek Rodveli i LEon Osman. Utakmicu će propustiti i Džoni Heitinga koji je suspendovan. Ledli King vraća se u tim Totenhema posle skoro mesec dana pauze, a Vudgejt, Modrić i Kudićini su i dalje povređeni.

Parovi 15. kola Premijer lige:

Subota:
13:45 Portsmut - Barnli
16:00 Arsenal - Stouk Siti
16:00 Aston Vila - HalSiti
16:00 Blekburn - Liverpul
16:00 Vest Hem - Mančester junajted
16:00 Vigan - Birmingem
16:00 Vulverhempton - Bolton
18:30 Mančester siti - Čelsi

Nedelja:
16:00 Fulam - Sanderlend
17:00 Everton - Totenhem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: