NLB: Partizan u Kragujevcu

Košarkaši Radničkog biće domaćini ekipi Partizana u 11. kolu regionalne NLB lige u subotu, 5. decembra od 18 časova.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2009.

16:35

Default images

Aktuelni šampion NLB lige će tako biti gost u Kragujevcu posle šest godina pauze. Partizan u dvoranu ’Jezero’ dolazi posle niza sjajnih pobeda u teškim mečevima, dok je ekipa Radničkog u prošlom kolu NLB lige poražena na gostovanju Širokom. Meč Radnički – Partizan direktno će se prenositi na sajtu ’crno-belih’.

U dosadašnjem toku takmičenja Radnički ima četiri pobede i šest poraza, dok Partizan ima pet pobeda i četiri poraza, uz utakmicu manje.

’Crno-beli’ u meč sa Radničkim ulaze posle niza od tri pobede nad evroligaškim ekipama, Olimpijakosom, Olimpijom i Unikahom. Trener Partizana Duško Vujošević zadovoljan je rezultatima svog tima, ali ne dozvoljava da među igračima zavlada euforija.

Kao što kaže naš narod: „U dobru se ne ponesi, u zlu se ne posrami”. Iza nas je velika pobeda u Španiji, ali je ona napravljena u sredu. Sada je već uspomena. Govorio sam da ova ekipa ima svoj potencijal i kvalitet. Da uz ekstremno naporan rad to može u relativno brzom vremenskom periodu da se iskaže. U sportu uvek postoji razmak između vremena rada i rezultata. To počinje da se vidi, ne treba očekivati linearni napredak, ali mislim da oni koji nisu verovali i pričali o krizi Partizana, imali priliku da se uvere da su moje reči kada je u pitanju potencijal ove ekipe na mestu“, istakao je Vujošević.

Kapiten ’crno-belih’ Petar Božić svestan je da je njegova ekipa favorit na papiru, ali je dodao da se mečevi ne dele na lake i teške.

Radnički zaslužuje svako poštovanje, pokazao je to igrama i rezultatima. Imaju iskusnog trenera koji je odlično selektirao ekipu. Oslanjajući se na timsku igru i veliku borbenost pobedili su jače od sebe, kao što su Zvezda, Hemofarm i Zadar. Nema dileme da nas čeka težak meč. Nismo imali puno vremena da se spremimo, dok je rival imao celu sedmicu. Radnički je silno motivisan, imaće i veliku podršku sa tribina. Za pobedu moramo da prikažemo partiju u svetlu mečeva iza nas, da budemo maksimalno angažovani, pogotovo u odbrani. Uz kontrolu u napadu i sa maksimalnim respektom za domaćina nadamo se lepoj uvertiri za meč protiv Efesa“, rekao je Božić.
Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa zaboravila na poraz od Širokog i da se okrenula samo meču sa ’crno-belima’.

Neki problemi koji nas prate nisu nas zaobišli ni na gostovanju Širokom, pojedinci u koje imam veliko poverenje takođe nisu bili na visini zadatka i u takvim okolnostima poraz je bio neizbežan. Na tu temu nema šta da se doda, mislimo samo na Partizan. Svakako da neće biti lako, a odmah potom gostovaćemo Ciboni. Zbog zauzetosti hale Jezero, trenirali smo u hali Park, ali to se nije osetilo u radu. Poraz na gostovanju u Hercegovini, proteklog vikenda, davno je zaboravljen, ali su pouke izvučene. Reakcija se očekuje već protiv Partizana“, rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da neće biti potrebno da dodatno motiviše svoje igrače za meč sa šampionom.

Priprema ovakvih utakmica je za mene najlakša. Partizan je sam po sebi velika motivacija za svakoga igrača, pogotovo za mlade kojima je to idealna prilika da se afirmišu. Dajem im veliku minutažu, naročito Milosavljeviću i Šepi. U goste nam dolazi ekipa koja je u poslednjoj deceniji bez premca u Srbiji i šire, crno-beli su apsolutni favoriti. Igraćemo rasterećeni, borićemo se i videti za šta će to biti dovoljno“, zaključio je Nikolić, dodavši kako veruje da će dvorana ’Jezero’ biti prepuna.

Radnički će u meču sa Partizanom igrati u najjačem sastavu, pošto su se oporavili povređeni Pantić i Urazmanov.

Utakmica između Radničkog i Partizana, koja se igra u subotu 5. decembra od 18 časova, biće prenošena direktno jedino preko stranice KK Partizan Live.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: