Marić i Kecman: Pobeda kao podstrek

Košarkaši Partizana Dušan Kecman i Aleksandar Marić izjavili su posle meča u Malagi da je pobeda nad Unikahom bitna kao podstrek da ekipa radi još bolje.

Izvor: B92, kkpartizan.rs

Četvrtak, 03.12.2009.

11:50

Default images

Partizan je pobedom nad Unikahom rezultatom 72:64 napravio još jedan korak ka plasmanu u Top 16 i Kecman smatra da bi trijumf u Malagi mogao da bude veliki podsticaj za celu ekipu. Aleks Marić, MVP utakmice, istakao je da je bitno što je Partizan ušao u pravi ritam i što je tim sve uigraniji.

Dušan Kecman, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova, smatra da je njegov tim dobro iskoristio odsustvo Arčibalda i Himenesa i da su ’crno-beli’ imali kontrolu nad igrom tokom cele utakmice.

Izuzetno važna pobeda za nas. Mislim da smo se na neki način i potajno nadali da možemo da odigramo dobru utakmicu protiv Unikahe, koja je sigurno jedan od glavnih favorita u našoj grupi da osvoji prvo mesto i plasira se u Top 16. Iskoristili smo odsustvo dvojice njihovih osnovnih igrača, Arčibalda i Himeneza. Uspeli smo da odgovorimo na njihovu agresivnu odbranu, pre svega na taj presing, pogotovo jer smo na taj način uspeli da izgubimo utakmicu u Beogradu, u poslednjih četiri-pet minuta. Odlično smo odigrali, kontrolisali ritam svih četrdeset minuta, priveli utakmicu kraju, sasvim lagano. Svaka čast svim igračima, ovo može samo da bude podstrek da još bolje radimo, treniramo i igramo. I mislim da treba spremni da dočekamo sledeću utakmicu protiv Efesa u Beogradu“, rekao je Kecman.

Aleks Marić, koji je protiv Unikahe imao 20 indeksnih poena, bio je veoma zadovoljan timskom igrom njegove ekipe.

Veoma bitna utakmica, pogotovo jer smo igrali u gostima protiv protivnika koji je na prvom mestu u našoj grupi. Ova pobeda dosta znači za prolaz u Top 16, kao što smo i prošle nedelje pričali kada smo dobili Olimpijakos. Tada je ta pobeda bila značajna, ova je još značajnija. Uhvatili smo ritam kao ekipa, igramo svi zajedno. Mnogo znači ono što smo večeras prikazali”, rekao je Marić.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra u Beogradu sa Efes Pilsenom, u četvrtak 10. decembra od 20:45h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: