Ailton u nemačkom šestoligašu

Nekada najbolji strelac Bundeslige i bivši fudbaler Crvene zvezde Ailton potpisao je ugovor sa nemačkim šestoligašem Irdingenom.

Izvor: B92, soccerway.com

Sreda, 02.12.2009.

19:56

Default images

Ailton je u Bundesligi igrao za Verder, Šalke, Hamburg i Duizburg, a 2004. godine je bio prvi golgeter šampionata. Brazilac je na 219 utakmica u Bundesligi postigao 106 golova. Prošle sezone 36-godišnji Ailton je igrao u kineskom Čongćingu, a u dresu Crvene zvezde je u sezoni 2006/2007. odigrao 13 utakmica i postigao četiri gola.

Ailton je igrajući za Šalke, Hamburg i Duizburg u Bundesligi zabeležio 219 nastupa i postigao 106 golova.

“Ailton se vratio i cela Nemačkom sa podsmehom gleda na to. I meni deluje ludo, ali zanimljiva mi je ideja koju mi je moj novi klub predstavio“, izjavio je Brazilac.

Ailton je u sezoni 2003/2004. kao prvotimac Verdera bio najbolji strelac u šampionatu Nemačke sa 28 golova, a na kraju te sezone je postao prvi stranac koji je proglašen za najboljig igrača Bundeslige.

“Veoma sam srećan zbog povratka u Nemačku i sada želim da postignem što više golova za Irdingen“, izjavio je Ailton.

Predsednik Irdingena Agisilaos Korkudialos insistira da je dovođenja Ailtona deo dugogodišnjeg plana uprave kluba na čijem je on čelu.

“Svi misle da je ovo samo markentiški potez, ali mi imamo plan kako da stignemo do treće lige“, izjavio je Korkudialos.

“Mi imamo petogodišnji plan, Ailton je potpisao ugovor na 18 meseci i u tom periodu planiramo da stignemo do četvrte lige“, zaključio je predsednik Irdingena.

Brazilac je do sada promenio čak 17 klubova, a odlučio je da karijeru završi u nemačkom šestoligašu, koji igra u regionalnoj ligi Donje Rajne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: