Odloženo suđenje Joksimoviću

Suđenje fudbaleru Čukaričkog Nebojši Joksimoviću ponovo je odloženo, ovoga puta za 29. januar naredne godine.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 02.12.2009.

14:29

Default images

Joksimović, kome je za sredu bilo zakazano suđenje pred Opštinskim sudom u Jagodini zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi, nije se pojavio u sudnici zbog povrede, pa je sudija Daragan Janićijević zakazao treće ročište za 29. januar naredne godine.

Portparol Opštinskog suda Jasmina Tašković izjavila je Tanjugu da je Joksimović sudu dostavio izveštaj lekara o povredi i da zbog toga sušenje nije ni održano, ali nije mogla da precizira o kakvoj se povredi radi.

Joksimović je optužen da je počinio krivično delo ’nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi’, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina i novčana kazna od najmanje 10.000 dinara.

Prema saopštenju Policijske uprave u Jagodini, 28-godišnji Joksimović , rođen u Čačku, a nastanjen u Beogradu, je 3. oktobra, nakon završetka meča Jagodina-Čukarički (2:0) preskočio zaštitnu ogradu na stadionu i udario najvijača Dragana Penčića (53) iz Jagodine u predelu lica.

Penčiću je u Opštoj bolnici u Jagodini utvrđeno naprsnuće nosne kosti i povreda uha.

Joksimović je uhapšen 4. oktobra, a dan kasnije istražni sudija Opštinskog suda u Jagodini mu je odredio pritvor od osam dana. Posle pet dana pušten je na slobodu, jer mu je Fudbalski savez Srbije izrekao suspenziju u trajanju od mesec dana, čime su prestale okolnosti da ponovi krivično delo.

Prvo ročište je bilo zakazano za 6. novembar, ali je odloženo na zahtev Joksimovićevog branioca koji je toga dana bio zauzet drugim predmetima u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: