Kučera propušta ZOI u Vankuveru

Kanađanin Džon Kučera propustiće Zimske Olimpijske igre u Vankuveru pošto je morao na operaciju posle teškog loma leve noge.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 01.12.2009.

12:10

Default images

Svetski šampion u spustu je operisan u nedelju, posle teškog pada tokom superveleslaloma koji je tog dana u okviru Svetskog kupa održan u Lejk Luizu. Lekar kanadskog tima Kristofer Irving nagovestio je da zbog dugog vremena oporavka Kučera neće moći da bude spreman za Vankuver.

Džon Kučera je poznat kao skijaš koji ima odlučan pristup u ispunjavanju svojih ciljeva. Uvereni smo da će i rehabilitaciji pristupiti na isti takav način“, rekao je jedan od čelnika kanadskog ski tima Maks Gartner.

25-godišnji Kanađanin je smatran za glavnu uzdanicu svoje zemlje u Vankuveru. Kučera je prošle godine trijumfovao u spustu na Svetskom prvenstvu, a takođe je nekoliko trka superveleslaloma u okviru Svetskog kupa završio na podijumu.

Pored Kučere Igre u Vankuveru sigurno će propustiti i Amerikanac Ti Džej Lening, koji je u padu tokom spusta, takođe u Lejk Luizu, slomio vrat i zaradio povredu kolena. Lening je posle pada prebačen u bolnicu u Kalgariju, a potom u Vejlu, u Sjedinjenim Državama, gde mu predstoje brojni testovi.

Zimske Olimpijske igre u Vankuveru na programu su od 12. do 28. februara naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: