EL: Unikaha - Partizan, sreda 20.45

Košarkaši Partizana u sredu u Malagi igraju meč šestog kola Evrolige protiv ekipe Unikahe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

22:51

Default images

Unikaha je bila gost Partizana na otvaranju nove evroligaške sezone u ’Pioniru’ i tada je slavila sa 72:64. U dosadašnjem toku Evrolige, ekipa iz Malage je zabeležila svih pet pobeda. Za razliku od Evrope, Unikaha igra slabo u ACB ligi i u prvih deset kola ima samo tri pobede i sedam poraza i zauzima 16. poziciju. U poslednjoj proveri pred Partizan, Unikaha je poražena od Barselone rezultatom 63:57.

Trener Partizana Duško Vujošević smatra da su Španci favoriti, ali ističe kako njegova ekipa u Malagu putuje rasterećena i da tu vidi šansu svoje ekipe.

“Naravno Unikaha je apsolutni favorit, pogotovo što igraju na svom terenu. Oni igraju za sada jako dobro Evroligu i sugurno je da žele kroz nju da kompenzuju jako lošiji start, van svih očekivanja u ACB ligi. Naša šansa je rasterećenost, nemamo nikakve imperative, bićemo maksimalno motivisani i daćemo sve od sebe. Ukoliko se slučajno desi bilo kakva prilika bićemo spremni da je iskoristimo, treba biti realan i shvatiti da su u velikoj prednosti domaćini i u skladu sa tim treba kreirati određena očekivanja”, rekao je Vujošević.

Vujošević je podsetio da su ‘crno-beli’ prošle godine slavili u Malagi, ali da je sada situacija drugačija i da očekuje da njegovi igrači daju sve od sebe.

“Mi smo prošle godine tamo napravili veliko iznenađenje koje nam je omogućilo da uđemo među osam, ali to odavno potpada pod uspomene. Sada je sasvim druga situacija i još jednom kaže da će ekipa dati sve od sebe i to je ono što ja kao trener od njih i očekujem”, rekao je trofejni trener.

Partizan meč šestog kola Evrolige u Malagi protiv Unikahe igra u sredu, drugog decembra od 20:45 časova u dvorani ‘Hose Marija Martin Karpens’.

Očekivanja iz tabora španskog predstavnika pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: