FIBA EČ: Turski Banvit gost FMP-a

Košarkaši FMP-a u utorak na svom parketu dočekuju turski Banvit u meču 2. kola u grupi F FIBA Evročelendž kupa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

15:28

Default images

Trener Vlada Đurović izjavio je da je timu preko potrebna pobeda, posebno posle poraza od Cedevite u NLB ligi. Dodatni problem za ekipu iz Železnika je činjenica da im stiže najbolja ekipa u grupi, i jedan od kandidata za najviši plasman.

"Priznajem da je poraz od Cedevite ostravio traga i da atmosfera u ekipi nije sjajna. Međutim, ako želimo da se plasiramo u narednu fazu Evročelendž kupa moramo da dobijemo sve utakmice kod kuće. Propustili smo u meču sa Zagrepčanima šansu da uđemo u seriju pozitivnih rezultata, ali iz ove kože ne možemo.Utakmica sa Banvitom će mnogo toga pokazati“, rekao je Vlade Đurović.

"Banvit ima tri Amerikanca na pozicijama tri, četiri i pet, kao i našeg Gorana Ćakića, koji je branio boje mnogih klubova, među kojima su Partizan i Crvena zvezda. Dobro su pokriveni na mestu plejmejkera, a istakao bih posebno Lensa Vilijamsa. Ljubitelji košarke ga se sećaju kao korpulentnog centra iz dana kada je nosio dres Bosne, ali smršao je i sada mnogo bolje izgleda. Odgledao sam njihovu utakmicu sa Fenerbahčeom koju su izgubili, a podatak za pažnju je da su savladali Galatasaraj. U jakoj turskoj ligi dele od trećeg do devetog mesta sa skorom 4-3, ali to ne znači da nemamo šansu. Angažovanom igrom tokom svih 40 minuta tražićemo priliku da dobijemo i drugi meč u FIBA Evročelendž kupu“ ističe Đurović.

FMP meč dočekuje u kompletnom sastavu, a ulaz na tribine, za meč koji se igra od 18 sati je slobodan. FMP je u prvom meču slavio u Belgiji protiv Okapija sa pola koša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: