Dimitrijević pokrenuo postupak

Zamenik disciplinskog sudije Super lige Dragče Dimitrijević pokrenuo je disciplinske postupke protiv Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:39

Default images

Istraga se pokreće zbog incidenata na 137. derbiju, a kompletan izveštaj očekuje se u utorak u Zajednici prvoligaša. Komesar za takmičenje Super lige Branislav Delić rekao je da je postupak pokrenut po izveštaju delegata Slobodana Pajevića i dodao da očekuje da oba kluba budu kažnjena igranjem utakmica bez publike.

Derbi utakmica 13. kola JSL je u drugom poluvremenu na kratko prekinuta kada su navijači Partizana na južnoj tribini čupali stolice i palili ih. "Crno-beli" će biti kažnjeni zbog toga, a Zvezda zbog loše organizacije meča.

Prema pravilniku Super lige, klubovi zbog tih ispada mogu biti kažnjeni sa do šest utakmica bez publike. U težim slučajevima može im se izreći kazna do 12 mečeva pred praznim tribinama.

Tako se može dogoditi da Partizan protiv OFK Beograda u narednom kolu igra pred praznim tribinama, a slična sudbina zbog propusta u organizaciji može da zadesi i Crvenu zvezdu.

Pravilnik o takmičenjima predvideo je mogućnost da klub zbog težih prekršaja može da bude kažnjen igranjem bez prisustva publike od jedne do šest utakmica. Kada se radi o najtežim prekršajima, klub može da bude kažnjem igranjem od dve do 12 utakmica van svog stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: