Davidenko: "Ovo je neverovatno"

Ruski teniser Nikolaj Davidenko bio je oduševljen posle osvajanja titule na Mastersu u Londonu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

21:52

Default images

“Do 2008. godine tu je stajalo mnogo imena – Đoković, Federer, Sampras, svi velikani… u 2009. godini ime Davidenko ostaće zauvek uz ovaj trofej i mislim da je to neverovatno uzevši u obzir istoriju Mastes kupa. Fantastično se osećam što se nalazim u takvom društvu”, izjavio je 28-godišnji Davidenko, kojem je trofej u prestonici Velike Britanije peti ove sezone, a 19. u karijeri.

Rus je u finalu pobedio Huana Martin del Potra, a kaže da je i sebe iznenadio dobrom igrom u završnoj predstavi.

“Na zagrevanju pre meča bio sam vrlo umoran. Već sam počinjao da se plašim kako ću početi meč, kako mogu da igram protiv Del Potra. Ipak, osvojio sam prvi servis-gem, bio sam dobro koncentrisan, pozitvno nastrojen i imao sam dobar osećaj u vezi sa svime”.

Argentinac Del Potro pohvalio je Davidenka posle poraza.

“Ovaj turnir ima velikog šampiona. Vredno je radio kako bi pobedio svakog igrača ove nedelje. Igrao je mnogo bolje od mene i to je to, prikazao je neverovatan tenis. On je veoma brz, igrao je kao na Plejstejšnu, trčao je svuda i bilo je vrlo teško napraviti direktne poene. Niko ne zna način da a pobedimo”, izjavio je Delpo.

Detaljniji opis rezultata i igre ovogodišnjeg pobednika Mastersa pročitajte u tekstu napisanom pre turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: