PL: Bitke za London i Liverpul

Za vikend se igraju utakmice 14. kola Premijer lige, a dva meča će obeležiti vikend. U Londonu igraju Arsenal i Čelsi, dok Liverpul gostuje Evertonu.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

21:41

Default images

Od duela u Londonu najviše bi mogao da profitira Mančester junajted koji u subotu gostuje Portsmutu. Veoma zanimljivo biće i u Birmingemu gde Aston Vila dočekuje Totenhem. Tim koji je u prošlom kolu ponižen od ’Spursa’, Vigan dočekuje Sanderlend koji ove sezone igra sjajno, ali uglavnom u mečevima sa velikim timovima.

Mančester Siti ne bi trebalo da ima mnogo problema sa Halom, Vest Hem beg sa dna traži protiv Barnlija, dok Stouk gostuje Blekburnu. Pretposlednji Vulverhempton dočekuje ekipu Birmingema.

Čelsi je trenutno prvoplasirani tim Premijer lige ali i ekipa koja je u najboljih formi. Posle četiri vezane pobede ’Plavce’ očekuje jedno od najvećih iskušenja u ovoj sezoni, gostovanje gradskom rivalu iz severnog dela Londona, Arsenalu. Tim Arsena Vengera je seriju od osam mečeva bez poraza prekinuo u prethodnom kolu. Sada zaostaje osam bodova za rivalom pa mora da pobedi ukoliko želi da ostane aktivan u trci pre novogodišnjeg ludila na Ostrvu. Međutim, Arsen Venger ponovo ima problema sa povređenim igračima jer će nedeljni derbi propustiti Niklas bentner, Abu Dijabi, Robin Van Persi i Kieran Gibs. S druge strane, Karlo Anćeloti nema većih problema sa povredama, a i Frenk Lampard bi trebalo da bude spreman.

Liverpul se nalazi u velikoj krizim, a u 14. kolu gostuje na ’Gudisonu’ gradskom rivalu Evertonu. ’Redsi’ su se protekle nedelje oprostili od nastavka takmičenja u Ligi šampiona, a na poslednjih šest utakmica pobedili su samo jednom. Fernando Tores verovatno ponovo neće igrati dok bi u tim mogao da se vrati Alberto Akvilani. Everton takođe igra u lošoj formi ove sezone, a pred derbi su vezali dva poraza. Pored toga Dejvid Mojes i dalje ne može da računa na Artetu, Nevila, Jagelku, Aničibea i Vona, dok su dobre vesti povratak Pienara, Felainija i Biljaletdinova.

U ovom kolu najviše bi trebalo da profitira Mančester junajted. Šampion zaostaje pet bodova za Čelsijem, a u subotu gostuju poslednjeplasiranom timu lige. Evra, Runi, Berbatov, Van der Sar i Flečer se vraćaju na teren, a nekoliko igrača odmaralo je tokom meča Lige šampiona sa Bešiktašom. Portsmut ima samo jednu pobedu na svom terenu, a na klupi ’Pompejaca’ protiv ’Crvenih đavola’ debitovaće Avram Grant.

Parovi 14. kola Premijer lige:

Subota:
Portsmut – Mančester junajted 16h
Mančester Siti – Hal Siti 16h
Vigan – Sanderlend 16h
Fulam – Bolton 16h
Vest Hem – Barnli 16h
Blekburn – Stouk Siti 16h
Aston Vila – Totenhem 18.30h

Nedelja:
Vulverhempton – Birmingem 13h
Everton – Liverpul 14.30h
Arsenal - Čelsi 17h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: