Đoković slavio protiv Nadala

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala u dva seta, 7:6 (7:5), 6:3, u poslednjem meču grupne faze na završnom Mastersu sezone u Londonu.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

17:29

Default images

Đoković, ipak, još uvek nema zagarantovano mesto u polufinalu, već će morati da sačeka ishod meča između Robina Soderlinga i Nikolaja Davidenka. Treći teniser sveta će u borbi za titulu u Londonu ostati samo ukoliko Šveđanin bude slavio u tom duelu.

Meč je počeo u znaku tri brejka, od kojih je dva dobio Đoković, a potom je uz osvojen svoj servis poveo sa 3:1. Srpski teniser je, međutim, napravio veliki broj grešaka, a uz to je imao problema sa prvim servisom, što je Nadal iskoristio i u osmom gemu je dobio brejk i izjednačio na 4:4. U naredna četiri gema obojica tenisera su osvojila poene na svoj servis, a Đoković je do vođstva od 1:0 u setovima došao posle taj brejka, u kojem je iskoritio tek četvrtu set loptu.

Đoković je u drugi set ušao mnogo ofanzivnije i u četvrtom gemu je oduzeo servis Nadalu, potom je uz siguran svoj servis gem došao do prednosti od 4:1. Do kraja meča obojica su bili sigurni na servisu i Đoković je posle iskorišćene treće meč lopte došao do sedme pobede nad Nadalom u karijeri.

I dok još uvek nije poznato ko će iz grupe A igrati u polufinalu već poznato ko je izborio plasman među četvoricu najboljih u grupi B. Prvo mesto u grupi zauzeo je najbolji teniser sveta Rodžer Federer, a pored njega je u borbi za trofej ostao Argentinac Huan Martin del Potro, dok su iz daljeg takmičenja eliminisani favorit domaće publike Endi Mari i Španac Fernando Verdasko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: