NFL: Ubedljivi Pekersi i Kaubojsi

Odigrana su prva tri meča 12. nedelje NFL-a, a na veliki američki praznik ’Dan zahvalnosti’ do pobeda su došli Grin Bej, Dalas i Denver.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

09:13

Default images

Prvi meč odigran je u Detroitu gde su domaći Lajonsi bili preslabi za Pekerse iz Grin Beja koji su slavili sa 34:12. Kaubojsi na svom novom stadionu u Dalasu nisu imali većih problema sa Ouklend Rejdersima koje su pobedili sa 24:7. Poslednji meč odigrali su u Denveru Bronkosi i Njujork Džajantsi, a slavili su Bonkosi 26:6.

Meč u Detroitu počeo je na najbolji moguči način za domaće navijače. Posle samo dva minuta Kalvin Džonson uhvatio je pas od jednog jarda Metjua Staforda i doneo prednost svom timu. Međutim, gosti su u šestoj sekundi drugog perioda uzvratili tačdauznom Donalda Lija koji je uhvatio pas Arona Rodžersa, a do kraja perioda Mejson Krosbi pogodio je dva fild gola za potpuni preokret. U trećoj četvrtini Donald Drajver i Džejms Džons uhvatili su po još jedan TD pas Rodžersa i rešili pitanje pobednika. U poslednjem periodu Lajonsi su sejftijemLuisa Delmasa i fild golom Džejsona Hansona smanjili na 27:12, ali je Čarls Vudson na četiri minute pre kraja presekao pas Stafordu i vratio ovaj intersepšn za 38 jardi dug TD.

Rodžers je meč završio sa 348 jardi i tri tačdaun pasa, Rajan Grent je trčanjem osvojio 61 jard, dok je sjajno odigrao Donald Drajver koji je pored uhvaćenog TD-a skupio i 142 jarda. Met Staford je bacio 213 jardi i TD za Lajonse, ali su mu Pekersi presekli i četiri pasa. Kevin Smit trčao je za 43 jarda, dok je najviše jardi uhvatio Nortkat, 51. Potpuno je podbacio Džonson koji je uhvatio samo dva pasa za ukupno deset jardi, mada je jedan od tih pasova uhvatio u endzoni.



Lak posao imali su i Dalas Kaubojsi koji su dočekali ekipu koja je imala trijumf više od Lajonsa. Ouklend Rejdersi su ove sezone zabeležili tri pobede od čega dve protiv apsolutnih favorita, Filadelfija Iglsa i Sinsinati Bengalsa. Međutim, gosti iz Ouklenda nisu imali šanse na stadionu Kaubojsa. U prvih 15 minuta domaći tim je uspeo da sitgne samo do fild gola Nika Folka, ali su u drugom periodu potpuno razbili rivala. Prvo je Feliks Džons istrčao 46 jardi dug tačdauna, da bi 30 sekundi pre kraja četvrtin Majls Ostin uhvatio pas Tonija Roma za 17:0. Treći period pripao je gostima koji su preko Darijusa Hejvarda-Beja smanjili na 17:7, ali je sve nedoumice rešio Roj Vilijams 13 minuta pre kraja kada je ponovo sjajno odigrao Toni Romo.

Romo je predvodio Kaubojse sa 309 jardi i dva TD-a. Feliks je trčao za 68 jardi i tačdaun, dok je Majls Ostin skupio 145 jardi. Odličan je bio i Viten sa 107. Brus Gradkovski je bacio 200 jardi i TD za Rejderse, dok je Džastin Fargas trčao za 63 jarda. Iako je Hejvard-Bej uhvatio jedini TD najbolji gostujući hvatač bio je Zek Miler sa 73 jarda.



U poslednjem meču za ’Dan zahvalnosti’ Bronkosi su dočekali Džajantse i ubedljivo pobedili. Domaći tim sjajno je odigrao u prvom poluvremenu kada je rivalu dozvolio da osvoji manje od 60 jardi, a strpljivom igrom u napadu, ali i famblom Vera došli do prednosti od 16:0. Džajantsi su u trećem periodu smanjili preko dva fild gola, ali je u završnici Kajl Orton bacio TD i tako rešio meč.

Kvorterbek Bronkosa utakmicu je završio sa 245 jardi i po jednim tačdaunom i presečenim pasom, dok je Nošon Moreno istrčao 88 jardi i TD. Brendon Maršal nije uhvatio TD ali je skupio 86 jardi i iamo nekoliko veoma atraktivnih hvatanja. S druge strane, Ilaj Mening je tek u drugom poluvremenu uspeo da skupi nešto jardi i dođe do cifre od 230, a bacio je i intersepšn. Brendon Džejkobs bio je najbolji trkač sa svega 27 jardi, dok je Stiv Smit uhvatio 71 jard.



Ostali parovi 12. nedelje:

Detroit Lajons (2/9) – Grin Bej Pekers (7/4) 12:34
Dalas Kaubojs
(8/3) – Ouklend Rejders 24:7
Denver Bronskos
(7/4) – Njujork Džajants (6/5) 26:6

nedelja/ponedeljak:
Atlanta Falkons (5/5) – Tampa Bej Bakanirs (1/9)
Bafalo Bils (3/7) – Majami Dolfins (5/5)
Sinsinati Bengals (7/3) – Klivlend Brauns (1/9)
Sent Luis Rems (1/9) – Sijetl Sihoks (3/7)
Njujork Džets (4/6) – Karolina Panters (4/6)
Filadelfija Igls (6/4) – Vašington Redskins (3/7)
Hjuston Teksans (5/5) – Indijanapolis Kolts (10/0)
San Dijego Čardžers (7/3) – Kanzas Siti Čifs (3/7)
San Francisko 49ers (4/6) – Džeksonvil Jaguars (6/4)
Tenesi Tajtens (4/6) – Arizona Kardinals (7/3)
Minesota Vajkings (9/1) – Čikago Bers (4/6)
Baltimor Rejvens (5/5) – Pitsburg Stilers (6/4)

ponedeljak/utorak:
Nju Orlins Sejnts (10/0) – Nju Ingland Petriots (7/3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: