18 fudbalera FK Teplice bolesno

Češki fudbalski klub Teplice zatražio je odlaganje nedeljne prvenstvene utakmice protiv Plzenja zbog toga što je ekipa desetkovana bolešću igrača.

Izvor: B92, Tanjug Češka
Podeli

Prema rečima portparola vodećeg kluba nacionalnog prvenstva, Petra Hajdenrajha, osamnaestorica od 24 fudbalera je bolesno, a najmanje petorica imaju simptome virusa H1N1. Zbog alarmantne zdravstvene situacije u ekipi Teplice su ranije zatražile odlaganje i utakmice protiv Sigme Olomouc, odigrane u ponedeljak.

Češka fudbalska federacija je to odbila, a Teplice su u Olomoucu nastupile sa rezervnim timom, koji je glatko poražen rezultatom 6:2.

"Ponovo tražimo da naša utakmica bude odložena. Situacija je sada drugačija, jer zdravstveni zvaničnik nadgleda situaciju u ekipi", rekao je Hajdenrajh.

Posle 15 odigranih kola Teplice vode na tabeli prvenstva Češke sa 32 boda i imaju dva boda prednosti nad drugoplasiranim Jablonecom, a tri nad praškom Spartom, koja je na trećoj poziciji.

Češko ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je od virusa H1N1 do sada umrlo osam osoba. Ove sedmice u toj centralnoevropskoj zemlji započela je vakcinacija protiv virusa H1N1 kojom je obuhvaćeno 10 posto od ukupno 10,5 miliona stanovnika.

Sport

Gatuzo ljut na Leonarda

Fudbaler Milana Đenaro Gatuzo rekao je da još nije odlučio da li će napustiti klub u zimskom prelaznom roku pošto je izgubio mesto u prvom timu.

Fudbal četvrtak 26.11. 18:36 Komentara: 24
strana 1 od 3 idi na stranu