WSBK: Neverovatna godina Spiza

Na početku sezone Amerikanac Ben Spiz bio je samo jedan od rukija u Svetskom šampionatu, i to ja Jamahi, koja nikada do tada nije došla do titule.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2009.

13:14

Default images

Sada, deset meseci kasnije, Spiz ima titulu u rukama, fantastičan izlet u Mogo GP šampionatu iza sebe, i ugovor u kraljevskoj klasi za narednu sezonu.

Pre početka sezone mnogi su sumnjali u odluku Jamahe da dovede 24-godišnjeg Spiza. Amerikanac je od početka karijere bio vozač Suzukija, za koji je osvojio tri uzastopne titule u Američkom Superbajk šampionatu. Čak se našao i u Moto GP timu japanske ekipe na tri runde šampionata, zahvaljujući specijalnim pozivnicama. Potom je, prema mnogima, napravio iznenađujući potez, kada je potpisao za ekipu Jamahe u Svetskom Superbajk šampionatu, gde se našao na modelu R1.

Kompletan tekst o Benu Spizu možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: