Partizan - Olimpijakos (20.45h)

Košarkaši Partizana dočekuju u četvrtak grčki Olimpijakos, u petom kolu grupe B u Evroligi.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2009.

12:49

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je pred duel sa Olimpijakosom da će biti zadovoljan ako njegovi igrači budu odigrali najbolje što mogu. On je, međutim, istakao da nije realno očekivati pobedu 'crno-belih' u petom kolu Evrolige.

"U Beograd dolazi jedna od najačih evropskih ekipa. Olimpijakos je željan trofeja i uspeha i zna se da nikada nisu škrti kada je u pitanju budžet i kada je reč o timu. Međutim, to im se nikada nije isplatilo, barem kada su trofeji u pitanju i sigurno je da to žele da nadoknade", ocenio je Vujošević.

"Sa druge strane, Partizan ima novi tim, mladu ekipu koja je objektivno slabija od onih koje su igrale u protekle dve godine. U četvrtak svi treba da pruže maksimum. Ja ću kao trener biti zadovoljan bez obzira na ishod utakmice ukoliko vidim borbenost kod svojih igrača. Nije relno očekivati pobedu protiv Olimpijakosa. Tražiti tu pobedu isto je kao da od fudbalera Partizana tražite da pobede Real Madrid", objasnio je trener 'crno-belih'.



"I prošlih sezona je bilo problema, ali ove godine imamo potpuno nov tim. Raniji igrači su bili u klubu i bili su pripremljeni da kao zamene uđu u prvi tim. Čuo sam da mnogi govore da je ovo kriza Partizana. Ovo nije kriza, u krizi su klubovi koji godinama nemaju rezultate. Ovi rezultati su nešto što smo očekivali, ali moram da priznam da sam, ipak, očekivao za nijansu bolje", priznao je Vujošević, koji je još jednom istakao da očekuje podršku publike.
"Očekujem pun Pionir i da publika prepozna šta se dešava, jer je ona jedina koja iskreno vidi neke stvari. Materijalna situacija je veoma loša i ne trenutno ne znamo čiji smo, ni šta smo, što bi Njegoš rekao ’Suza moja nema roditelja’", dodao je on.

Vujošević se ponovo osvrnuo na tešku finansijsku situaciju kluba i pravne nesigurnosti, koje samo još dodatno otežavaju stvari.

"Od sistema donacija se ne može živeti, a nije rešeno ni pitanje finansiranja vrhunskog sporta, jer ne znate da li je to privatna stvar ili se to radi na osnovu rezultata. Takođe, ne postoji ni stalni interes za reklamiranje i sponzorstvo, a ja ne bih voleo da klub postane taoc mojih izjava, jer je očigledno da je u pitanju nečija sujeta. Meni je ostalo samo da pričam. Imam neke ideje, ali prvo moram da ih proverim i tek tada ću ih izneti u javnost. Jedno je sigurno, problemi Partizana su veliki i postavlja se pitanje opstanka Partizana kao velikog kluba", rekao je trener Partizana.

Košarkaš 'crno-belih' Jan Veseli istakao je da protiv Olimpijakosa neće biti lako.

"Očekuje nas teška utakmica protiv iskusne ekipa koja igra dobro u napadu, a sigurno je da ćemo se suočiti i sa odličnom odbranom", rekao je Veseli.

Partizan je u dosadašnja četiri kola zabeležio jednu pobedu i tri poraza, dok Grci imaju skor od tri trijumfa, uz jedan izgubljeni meč. Meč Partizan-Olimpijakos se igra u hali Pionir od 20:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: