Soderling savladao Nadala

Švedski teniser Robin Soderling napravio je veliko iznenađenje i savladao Španca Rafaela Nadala na završnom turniru sezone u Londonu sa 2:0,po setovima 6:4,6:4.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

17:26

Default images

Čovek koji je naneo prvi i za sada jedini poraz Špancu na Rolan Garosu, tako je nastavio svoju uspešnu seriju protiv trenutno drugog tenisera sveta. Nadal je tako startovao porazom u 'B' grupi, zabeleživši i drugi uzastopni poraz od Soderlinga, posle tri pobede.

Soderling, koji je na završni turnir došao kao rezerva, umesto Amerikanca Endija Rodika, do trijumfa je stigao posle jednog sata i 38 minuta igre, iskoristivši drugu meč loptu.

Šveđanin nije dozvolio Nadalu da nametne svoj način igre i sasvim zasluženo je osvojio prve bodove na završnom turniru sezone. Uprkos činjenici da u poslednjih par meseci ne igra u svojoj prepoznatljivoj formi, Španac je ipak bio favorit u ovom meču, ali se pokazalo da ga Soderling nije slučajno pobedio na ovogodišnjem Rolan Garosu. Šveđanin je sada samo potvrdio da se sasvim zasluženo našao na Masters kupu.

Soderling je već na početku meča jasno stavio do znanja Nadalu da nema nameru da se preda bez borbe. Uz jedan brejk, poveo je u prvom setu sa 3:0, ali se uporni Španac odmah vratio u meč i izjedančio na 3:3 u gemovima.

Prvi set je rešen u desetom gemu, kada je Soderling hrabro napadao svaki servis protivnika i drugim brejkom u meču stigao do prednosti od 1:0.
U drugom setu Nadal je imao više prilika da oduzme servis protivniku, međutim nijednu nije iskoristio. Soderling je strpljivo sačekao svoju šansu i ponovo rešio set u desetom gemu. On je tada pokazao veliku mentalnu snagu, nije se uplašio pobede protiv Nadala i potpuno zasluženo zabeležio pobedu u svom debiju na Masters kupu.

U nastavku takmičenja u 'B' grupi Novak Đoković se sastaje se sa Rusom Nikolajem Davidenkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: