Teška kazna za Galatasaraj

Čelnici Turske košarkaške federacije izrekli su u ponedeljak najtežu kaznu jednom klubu u istoriji klupske košarke u toj zemlji.

Izvor: B92
Podeli

Kako prenose turski mediji, ekipa Galatasaraja kažnjena je oduzimanjem svih pobeda u dosadašnjem delu prvenstva, ali i izricanjem dodatne kazne od još 5 bodova zbog skandala oko “šverca” igrača u koji je umešan bio ceo vrh kluba, ali i treneri, i pojedini igrači “Galate”.

Zbog nastupa Čemala Nalge koji nije odradio suspenziju od 5 utakmica, igrajući u dresu bolesnog saigrača Tufana Eršoza, Galatasaraj je praktično ostao bez rukovodećih ljudi košarkaške sekcije.

Kada je ceo skandal izbio na video, usledile su ostavke. Otišli su predsednik i potpredsednik. Direktni učesnici ovog skandala dobili su višegodišnje supenzije:

Četin Nalga (koji je izjavio da nije imao izbora, i da mu je naredjeno da igra) neće moći da igra naredne dve godine, trener Okan Čevik neće moći da se bavi tim poslom čak 3 godine, kažnjeni su i pomoćni trener (jednogodišnja suspenzija), ali i igrač Tufan Eršoz koji je dobio 4 meseca suspenzije.

Pored njih, kažnjeni su gotovo svi operativci kluba, koji su znali za ovu prevaru.

Pored vremenskih kazni, izrečene su i novčane kazne svim akterima u ovom skandalu ( kazne u rasponu od 2 do 6 hiljada evra), dok će Galatasaraj naredna četiri meča igrati pred praznim tribinama.Žuto –crvene iz Istanbula u nacionalnom kupu u četvrtfinalu zameniće ekipa Mersina.

strana 1 od 3 idi na stranu