Teška kazna za Galatasaraj

Čelnici Turske košarkaške federacije izrekli su u ponedeljak najtežu kaznu jednom klubu u istoriji klupske košarke u toj zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

15:49

Default images

Kako prenose turski mediji, ekipa Galatasaraja kažnjena je oduzimanjem svih pobeda u dosadašnjem delu prvenstva, ali i izricanjem dodatne kazne od još 5 bodova zbog skandala oko “šverca” igrača u koji je umešan bio ceo vrh kluba, ali i treneri, i pojedini igrači “Galate”.

Zbog nastupa Čemala Nalge koji nije odradio suspenziju od 5 utakmica, igrajući u dresu bolesnog saigrača Tufana Eršoza, Galatasaraj je praktično ostao bez rukovodećih ljudi košarkaške sekcije.

Kada je ceo skandal izbio na video, usledile su ostavke. Otišli su predsednik i potpredsednik. Direktni učesnici ovog skandala dobili su višegodišnje supenzije:

Četin Nalga (koji je izjavio da nije imao izbora, i da mu je naredjeno da igra) neće moći da igra naredne dve godine, trener Okan Čevik neće moći da se bavi tim poslom čak 3 godine, kažnjeni su i pomoćni trener (jednogodišnja suspenzija), ali i igrač Tufan Eršoz koji je dobio 4 meseca suspenzije.

Pored njih, kažnjeni su gotovo svi operativci kluba, koji su znali za ovu prevaru.

Pored vremenskih kazni, izrečene su i novčane kazne svim akterima u ovom skandalu ( kazne u rasponu od 2 do 6 hiljada evra), dok će Galatasaraj naredna četiri meča igrati pred praznim tribinama.Žuto –crvene iz Istanbula u nacionalnom kupu u četvrtfinalu zameniće ekipa Mersina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: