Čelnici FS BiH u zatvoru

Čelnici FS BiH Munib Ušanović i Miodrag Kureš osudjeni na po 5 godina zatvora zbog mahinacija i utaje poreza, prenose mediji u Sarajevu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

15:02

Default images

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično delo utaje poreza, zloupotrebu položaja, zbog čega su osudjeni na po 5 godina zatvora.

Tužilaštvo BiH je visoke čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbegli plaćanje poreza, čime su oštetili budžet Federacije BiH.

Tužilaštvo je takođe optužilo Kureša i Ušanovića da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: