MLS: Solt Lejk penalima do titule

Fudbaleri Real Solt Lejk Sitija osvojili su titulu prvaka SAD pošto su u finalu MLS Kupa savladali L.A Galaksi posle penala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

10:56

Default images

Regularni deo meča završen je 1:1, a strelci su bili Majk Megi u 41. za Galaksi i Robi Findl 23 minuta kasnije za Real Solt Lejk Siti. U dodatnih pola sata igre nije bilo golova, a ekipa iz Jute je bila uspešnija posle sedam serija jedanaesteraca.

Ekipa Galaksija je bila veliki favorit pred finale, pošto je u plej-of ušla sa druge pozicije, dok je ekipa iz Solt Lejk Sitija bila poslednji tim koji je obezbedio učešće u doigravanju osam najboljih ekipa. Real Solt Lejk je zauzeo peto mesto u Zapadnoj konferenciji sa 40 bodova, koliko je imala i ekipa DC Junajteda na četvrtoj poziciji Istoka, ali je tim iz Jute prošao dalje zahvaljujući boljoj gol razlici.

U polufinalu konferencije novi šampion je savladao Kolumbus Kru sa 1:0 i 3:2, dok je Galaksi bio bolji od Čivasa – 2:2 i 1:0.

U finalu Istočne konferencije, Real Solt Lejk je savladao Čikago Fajer posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, 5:4 (takođe posle sedam serija), dok je Galaksi u produžetku pobedio Hjuston Dinamo sa 2:0.

Finale MLS Kupa igralo se na Kvest Fildu u Sijetlu pred 46.000 gledalaca. Galaksi je do vođstva došao posle kontranapada u 41. minutu koji je započeo Dejvid Bekam. Lendon Donovan je bio u prilici da šutira, ali je ipak odlučio da centrira i Majku Megiju nije bilo teško da sa jednog metra ubaci loptu u mrežu. Izjednačenje je došlo u 64 .minutu, a strelac je bio Juri Movsisjan. Meč je otišao u produžetke u kojima nije bilo golova, pa su o šampionu odlučivali jedanaesterci.



Dejvid Bekam, koji će od januara ponovo nastupati za Milan, postigao je prvi penal u seriji za Galaksi. Vezni igrač Solt Lejka Endi Vilijams imao je priliku da u petoj seriji donese titulu svojoj ekipi, ali je rezervni golman Galaksija Džoš Saunders odbranio njegov udarac. U sedmoj seriji, MVP utakmice, golman Solt Lejka Nik Rimando odbranio je šut Edson Badla, a trofej Realu donosi defanzivac Robi Rasel.



Galaksi je tako propustio priliku da dođe do treće titule prvaka u nizu, dok je to bio prvi veći trofej za ekipu Real Solt Lejka.

Los Anđeles Galaksi – Real Solt Lejk 1:1 (1:0)
(Megi 41’ – Movsisjan 64’)
Penali:
Galaksi: Bekam, Berhalter, Kirovski, Donovan, Megi, Klajn, Badl
Solt Lejk: Matis, Findli, Bekerman, Grabavoj, Vilijams, Vingert, Rasel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: