UEFA vratila bodove Dinamu

Disciplinska komisija UEFA poništila je kaznu zagrebačkom Dinamu, vrativši ’modrima’ tri boda koji su prvobitno bili oduzeti.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2009.

20:13

Default images

UEFA je prvobitno kaznila Dinamo oduzimanjem tri boda i igranjem dve utakmice pred praznim tribinama zbog nereda ’Bed blu bojsa’ u Temišvaru, a posle Rumunije, huligani su izazvali nerede i u Amsterdamu. Ipak, u slučaju narednog prekršaja klub sa Maksimira biće diskvalifikovan iz takmičenja u kome učestvuje.

Disciplinska komisija odlučivala je o sudbini Dinama iza zatvorenih vrata. Inspektor UEFA tražio je najtežu kaznu, smatrajući kako je prvobitna odluka da se prvak Hrvatske kazni oduzimanjem bodova i igranjem pred praznim tirbanama, nedovoljna.

Posle drugog zasedanja, UEFA je odlučila da Dinamu ipak vrati tri boda osvojena u Temišvaru, a klub je kažnjen novčanom kaznom u visini 75.000 evra. U slučaju ponovljenog prekršaja, Dinamo će biti diskvalifikovan iz evropskog takmičenja u kome učestvuje, a navedena odluka će biti odložena sa rokom primene od tri godine.

Zagrebački klub izrazio je zahvalnost zvaničnicima Hrvatske, kao i vodećim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza, ali je u saopštenju naglasio da je klub i dalje u opasnosti u slučaju nekih budućih divljanja huligana.

"Odluka UEFA međutim sadrži i vrlo rigoroznu preteću sankciju i jasnu opomenu prvenstveno navijačima kluba, kao i svim drugim državnim telima da je nužno hitno rešavati probleme huliganizma. Odluka predstavlja poslednju opomenu klubu da se nesportsko ponašanje ili nasilje takozvanih „navijača“ NK Dinamo Zagreb neće ubuduće ni najmanje tolerisati, pa će disciplinski organi UEFA bez sumnje izreći puno težu sankciju“, stoji u saopštenju Dinama.

Liga Evrope, grupa A:

1. Ajaks 4 2 2 0 5-2 8
2. Anderleht 4 2 2 0 6-2 8
3. Dinamo 4 1 0 3 4-6 3
4. Temišvar 4 0 2 2 1-6 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: