Rabotnički kažnjen zbog nedolaska

Rukovodstvo Balkanske košarkaške lige (BIBL) kaznilo je skopski Rabotnički oduzimanjem boda zbog toga što se Makedonci nisu pojavili na meču sa Gaz Metanom

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

17:56

Default images

Ta utakmica registrovana je službenim rezultatom 20:0 za Gaz Metan, a prema pisanju skopske Nove Makedonije, ekipa Rabotničkog nije putovala zbog bolesti šest košarkaša, zbog čega nije nastupala ni u nacionalnom prvenstvu, što rukovodstvo BIBL-a nije prihvatilo kao razlog za odlaganje.

Makedonski šampion je izbegao novčanu kaznu, koja može da bude i do 5.000 evra, a sportski direktor BIBL Šaj Štriks je Novoj Makedoniji rekao da su imali razumevanja zbog ionako prazne kase Rabotničkog, koji je ostao bez dugogodišnjeg sponzora, firme Feršped.

"BIBL želi dobre odnose sa Rabotničkim, koji je naš značajan član, a ja verujem da će ova problematična situacija brzo biti rešena. Od Rabotničkog očekujem da se prema svojim obavezama odnosi u duhu pravila takmičenja".

Nova Makedonija, međutim, piše da je bez obzira na "smirivanje odnosa na relaciji Rabotnički-BIBL, makedonski šampion pred isključenjem" u slučaju narednog neopravdanog neigranja, ali i ako za 48 sati u Sofiju ne pošalje podatke i fotografije igrača i stručnog štaba za promotivne materijale i internet sajt Balkanske lige.

U Rabotničkom imaju ozbiljnih primedbi na rad rukovodstva BIBL-a, pa će zbog toga tražiti sastanak sa čelnicima te lige kako bi razjasnili i otklonili nesporazume koji su doveli do neodlaska ekipe na utakmicu u Rumuniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: