EP 2012: Srbija u drugom šeširu

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu prilikom žrebanja kvalifikacionih grupa za Evropsko Prvenstvo 2012. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

16:46

Default images

Nakon što su u sredu završene kvalifikacije za predstojeće Svetsko Prvenstvo, UEFA je objavila konačnu rang listu evropskih nacionalnih timova, na osnovu koje će biti određeni sastavi šešira. Srbija se nalazi na 14. poziciji, tako da će se naći u drugom šeširu za žreb koji će biti održan sedmog februara naredne godine u Varšavi.

Nosioci grupa biće Španija, Nemačka. Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija, dok se u šeširu sa Srbijom nalaze još Grčka, Češka, Švedska, Švajcarska, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija.

Direktan plasman na Evropsko Prvenstvo obezbedile su zemlje organizatori završnog turnira, Ukrajina i Poljska, a 51 reprezentacija će biti raspoređeno u devet kvalifikacionih grupa.

Šest grupa imaće po šest timova, a preostale tri po pet ekipa.

Sastav šešira za žreb kvalifikacija za EP 2012:

Prvi šešir: Španija, Nemačka. Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija.
Drugi šešir: Grčka, Češka, Švedska, Švajcarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija.
Treći šešir: Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina.
Četvrti šešir: Slovenija, Letonija, Madjarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, Makedonija i Kipar.
Peti šešir: Crna Gora, Albanija, Estonija. Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn.
Šesti šešir: Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska Ostrva, Andora i San Marino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: