NLB: Partizan uspešan u 'Morači'

Košarkaši Partizana pobedili su u Podgorici Budućnost 65:59 (18:15, 17:14, 14:21, 16:9) u poslednjem meču sedmog kola NLB lige.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

21:11

Default images

U izjednačenom meču sa velikim brojem grešaka na obe strane ’crno-beli’ su protivnika slomili u poslednjoj deonici kada su dozvolili samo devet poena crnogorskim igračima. Bo Lester Mekejleb bio je MVP utakmice sa 21 poenom (7/9 za dva), pet ukradenih lopti i četiri asistencije. Aleksandar Marić imao je 14 poena (6/8 za dva) i sedam skokova.

Četiri igrača Budućnosti imala su deset ili više poen, a najefikasniji bio je Vladimir Dragičević sa 12 poena i četiri skoka. Nemanja Gordić je ubacio 11 (1/8 za tri), a Šehović i Otašević po deset.

Posle nešto bolje igre Partizana u uvodnim minutima, domaći košarkaši ipak su uspeli da održe rezultatsku ravnotežu i period završe sa samo tri poena zaostatka. U nastavku su srpski šampioni zaigrali još bolje i došli do sedam poena prednosti (30:23), ali je Budućnost brzo smanjila na 32:29. Ipak, Partizan pred poluvreme povećava prednost na 35:29.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala domaćoj ekipi. U prvom poluvremenu Budućnost je za tri poena šutirala očajnih 0/11, da bi u uvodnim minutuma trećeg perioda pogodila tri vezana šuta. Na kraju su domaći košarkaši sa mini serijom od 7:0 prvi put na meču špoveli (43:41). Do kraja perioda Partizan ipak nije dozvolio da razigrani rival stekne veću prednost.

U poslednjih deset minuta 'crno-beli' su teč u četvrtom minutu došli do prvog koša. Međutim, ubrzo su odličnom igrom u odbrani došli i do prednosti (55:54) i zahvaljujući nepreciznosti domaćina sa linije slobodnih bacanja Partizan kreće u odlučujuću seriju pa sigrunim izvođenjem penala dolazi do sigrune pobede, četvrte u sezoni.

Vujošević: 'Tim je pokazao karakter'

kkpartizan.rs
Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da je najbitnije što je tim posle neugodnog poraza u Litvaniji uspeo da trijumfuje na teškom gostovanju u NLB ligi.

“U Podgorici je uvek teško igrati, sa boljim i uigranijim ekipama od ove sadašnje smo se mučili. Najvažnije je da je utakmica dobijena, da je tim pokazao želju i karakter. Bila je puna dvorana, bilo je mnogo navijača Partizana, a i onih koji navijaju za Budućnost, navijanje je bilo dobro, sportsko i to je prvo što me raduje. Drago što me raduje je da je Partizan dobio na teškom terenu u Podgorici i pokazao u nekom momentu kada pojedinci misle da je završeno sa uspesima Partizana da to nije tačno. I možda neki recept koji je prikazan kada je bio u pitanju fudbalski klub, da se neuspesi iz Evrope multiplikuju i i zazivaju domaće interese, sigurno nisu recept za košarkaški klub,“ izjavio je Vujošević po završtku utakmice u 'Morači'.

Partizan iz šest odigranih utakmica ima četiri pobede i dva poraza, dok Budućnosti ima tri pobede i četiri izgubljena meča.

U narednom, osmom kolu 'crno-beli' će u 'Pioniru' dočekati Crvenu zvezdu u 'večitom' derbiju.

Budućnost m:tel: Gordić 11, Simonović 6, Dragićević 12, Otašević 10, Vitkovac 1, Popović, Ljubičić, Jeretin, Savović 3, Lekić 2, Barović 4, Šehović 10

Partizan: Mitrović, Kecman 3, Vraneš 7, Rašić 5, Roberts 4, Veseli 5, Đekić 3, Milošević 3, Lučić, Mekejleb 21, Sinovec, Marić 14

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: