SP: Minimalac Portugala protiv BiH

Fudbaleri Portugala pobedili su Bosnu i Hercegovinu sa minimalnih 1:0 (1:0) u prvom meču baraža za plasman na Mundijal 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

23:28

Default images

Jedini gol za domaći tim postigao je Bruno Alveš u 31. minutu. Portugal je bio bolji od gostiju tokom većeg dela meča ali je tim Ćire Blaževića imao nekoliko stopostotnih šansi, mada ne i sreće da dođe do remija. Senijad Ibričić je u prvom del pogodio prečku, a u finišu meča Džeko takođe prečku, a Misimović stativu iako je gol bio prazan.

U devetom minutu BiH dolazi do prve šanse. Misimović je izveo slobodan udarac, a Ibričić glavom poslao loptu pored gola. Deset minuta kasnije Nani je bio u dobroj šansi pred golom ali se odlučio da simulira penal Spahića.

Posle pola sata igre pokušao je i Miraleš ali je njegov šuta sa 30 metara Hasagić izbacio u korner. Minut kasnije Portugalci dolaze do prednosti. Serija napada konačno je urodila plodom, a strelac je bio Bruno Alveš. Nani je dobio loptu na desnoj strani, dobro centrirao, a lopta prošla pored uspavane gostujuće odbrane i završila na drugoj stativi gde je sam bio Alveš koji ju je glavom ubacio u mrežu.

U 38. minutu sjajnu priliku imao je Salihović, tačnije dve. Lopta je preletela Džeka i došla do veznog igrača Hofenhajma koji poluvolejem dobro šutirao, ali je Eduardo odbio loptu, ona ponovo dolazi do Salihovića koji je ovaj put šalje pored stative. Pet minuta kasnije najbolju priliku imao je Ibričić koji je posle kornera šutirao glavom ali je pogodio samo prečku.

Nastavak meča nije bio toliko ispunjen gol šansama, ali i te najbolje nisu iskorišćene.

Prvo je u 57. minutu Liedson sjajno reagovao kada je u kaznenom prostoru prebacio loptu preko svog čuvara ali je veoma loše šutirao i poslao loptu preko gola.

Dvadeset minuta kasnije je ušao u kazneni sa leve strane, prevario Fereiru, snažno šutirao ali je pogodio samo spolni deo mreže. Minuta pre kraja gosti nisu imali sreće. Prvo je Džeko glavom pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao Misimović koji šutirao na prazan gol, a lopta se odbila od njegovog saigrača i pogodila stativu pored nepomičnog Eduarda.

Revanš meč igra se u Zenici u sredu, 18. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: