Runi: "U Junajtedu do kraja"

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi povodom spekulacija o odlasku u Barselonu kaže da želi da ostane na Old Trafordu do kraja karijere.

Izvor: B92, BBC

Petak, 13.11.2009.

18:34

Default images

„Drago mi je zbog toga (intereresovanja Barse), ali zaista sam srećan u Junajtedu. Ne mogu da zamislim sebe kako odlazim. Posle ove sezone imam još dve godine ugovora i siguran sam da ćemo za nekoliko meseci pregovorati o novom ugovoru“, izjavio je Runi.

Od dolaska u Junajted, Runi je osvojio tri titule šampiona Engleske, Karling Kup, Ligu šampiona i klupski šampionat sveta.

„Iako sam navijao za Everton, uvek sam voleo da gledam Junajted kako igra. Mislim da sam počeo da ih gledam negde oko 1994. godine, kada je brilijirao Erik Kantona. On je bio neustrašiv, i to na televiziji. Mogu da zamislim kako je bilo igrati protiv njega...“, dodao je 24-godišnji Runi.

„Osvojili su mnogo trofeja, ali ja sam voleo da ih gledam zbog napadačkog stila igre i zato što su se borili do kraja. Davali su golove u poslednjim trenucima, što jepokazivalo njihovu želju za pobedom. Sada sam i ja tu i osvajam titule“.

Runi kaže da ne može sebe da smatra zaista izvanrednim fudbalerom sve dok ne osvoji Svetsko prvenstvo.

„Postoje igrači poput Džordža Besta i Kristijana Ronalda koji su geniji, ali ako želiš da te porede sa veličinama kao što su Romario ili Ronaldo, mislim da moraš da osvojiš Svetsko prvenstvo. Ronaldo je bio jedan od najboljih napadača ikad, neverovatne stvari je radio u Barseloni“, kaže Runi i dodaje:

„Posle njih, Ronaldinjo i kaka su bili najbolji igrači sveta tako da, ako želim da uđem u tu grupu, moram da osvojim Svetsko prvenstvo sa Engleskom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: