Divac i Višacki na Ostrvu

Predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki posetili su gradove u kojima bi sportisti trebalo da se pripremaju za OI 2012. godine u Londonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

18:47

Default images

Kako se navodi u saopštenju OKS, oni su u dvodnevnoj poseti Šefildu i Lidsu obišli Sportsko-naučni centar Univerziteta Halam u Šefildu, Sportski centar Pound Fordž, Engleski institut za sport, Metropoliten univerzitet u Lidsu, kao i Sportski centar "Džon Čarls".

Divac i Višacki sastali su se i s predsednikom Organizacionog komiteta OI 2012. Lordom Sebastijanom Kouom.

Čelnici OKS upoznali su Lorda Koua sa aktivnostima i planovima našeg nacionalnog Olimpijskog komiteta vezanim za predolimpijske kampove u Engleskoj. Dogovoreno je da se razgovor čelnika OKS i Lorda nastavi u decembru prilikom posete OKS Organizacionom komitetu Olimpijskih igara u Londonu 2012.
oks.org.rs
Naša delegacija posetila je i košarkaški klub Šefild Šarks i tom prilikom Predsednik Divac, dobio je na poklon dres sa svojim imenom i brojem 12.

Olimpijski komitet Srbije je prvi nacionalni komitet koji je svoje sportiste, plivače, bicikliste, gimnastičare i skakače u vodu već slao na pripreme u Lids krajem 2008. godine.

Ovom prilikom dogovoreno je da srpski plivači u martu koriste kapacitete bazena 'Džon Čarls' u Lidsu i da članovi olimpijskog tima za prve Olimpijske igre za mlade u Singapuru 2010. odrade svoje finalne pripeme u ova dva centra.

Namera Olimpijskog komiteta Srbije je da se vrhunskim sportistima Srbije obezbedi korišćenje centara u Engleskoj uoči OI 2012. kako bi ostvarili što bolje rezultate.

U maju 2009. godine, na konferenciji u Beogradu, potpisan je Memorandum o saradnji između Šefilda, Lidsa i Olimpijskog Komiteta Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: