FA suspendovao Aleksa Fergusona

Engleska fudbalska asocijacija (FA) suspendovala je trenera Mančester junajteda Ser Aleksa Fregusona na četiri utakmice, od kojih dve uslovno.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

16:32

Default images

Ferguson je kažnjen i novčano sa 20.000 funti jer je posle remija 'crvenih đavola' sa Sanderlendom (2:2) javno kritikovao sudiju Alena Vajlija Škotski stručnjak je tada rekao da arbitar nije bio dovoljno fizički spreman, što je Fudbalska asocijacija ocenila kao neprikladan komentar.

U odluci FA navodi se da uslovna kazna najtrofejnijem britanskom treneru ističe po završetku sezone 2011. godine. Škot neće voditi ekipu na 'Old Trafordu' u meču sa Evertonom, kao ni na gostovanju protiv Portsmuta.

"Svi članovi Disciplinske komisije uvažavaju ogroman doprinos Ser Aleksa Fergusona britanskom fudbalu. Upravo zbog toga mu je i rečeno da njegov status podrazumeva i povećanu odgovornost za javno izgovorenu reč", rekao je predsednik Disciplinske komisije Piter Grifits.

Ferguson se još ranije izvinio zbog svog ispada.

"Izvinjavam se sudiji Vajliju ukoliko sam ga uvredio. Takođe, izvinjavam se i Engleskoj fudbalskoj asocijaciji", izjavio je Ferguson.

On je objasnio da nije nameravao da uvredi arbitra, već je želeo da ukaže na neophodnost da sudije moraju da budu u dobroj fizičkoj kondiciji kako bi mogle da prate sva dešavanja na terenu.

Fergusonu ovo je nije prva kazna zbog kritikovanja suđenja. On je u sezoni 2007/08 bio suspendova na dve utakmice i morao da plati 5.000 funti jer je vikao na sudiju Marka Klejtenburga za vreme meča sa Boltonom. Prošle sezone bio je kažnjen sa dve meča i 10.000 funti, pošto je prigovarao sudiji Majku Dinu posle utakmice sa Halom.

Mančester junajted trenutno zauzima treće mesto na tabeli engleske Premijer lige i zaostaje pet bodova za vodećim Čelsijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: