Džomba: "Isti aršini za sve"

Prvi čovek Hajduka iz Kule Nikola Džomba odgovorio je na pitanje o kršenju propisa i stajanju u tehničkom prostoru.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

23:35

Default images

Džomba je u meču 11. kola JSL protiv Crvene zvezde u Beogradu bio predstavnik kluba, ali je mimo zakona 85 minuta stajao u tehničkom prostoru. Delegat meča Jakšić i četvrti sudija Marušić nisu podneli zvanične prijave protiv Džombe.

“Pitam ja Zajednicu: zašto ćuti i ne kažnjava Zvezdu i ne suspenduje stadion zato što vređaju Nikolu Džombu, zašto ne kazne Rad, BSK Borču, Smederevo, Napredak što im šefovi struke samo figuriraju? Kad budu kaznili njih, neka kazne i mene, samo neka aršini budu isti za sve.”

Džomba je dodao da je svestan da krši zakon.

“Apsolutno sam svestan kršenja propisa, nisam ja ludak. Ali, nisam stajao čitav meč na ”Marakani” iz hira već iz potrebe. Hteo sam trenera i ekipu da lišim nove sudijske krađe. Da je sudija Dimitrijević počeo ponovo da nas krade, izveo bih ekipu sa terena! Na sreću, on je sudio po propisima a mi smo ponovo naterali Zvezdu da strahuje od nas. Nije Džomba nikad bežao od odgovornosti, ali pošto predsednik Babarogić ne sme da kazni Zvezdu jer je njen član, onda ne sme ni mene. A, tek da se zna, poslaću prijavu tužiocu Radovanoviću za verbalno vređanje, tražiću da se kazne odgovorni u Zvezdi, kao i navijači...”

Predsednik Zajednice Branimir Babarogić ne shvata poteze Nikole Džombe.

“Džomba ovakvim potezom dezavuiše sve odluke Zajednice i FS Srbije u težnji da se isprave neke stvari u našem fudbalu. On ponižava u neku ruku sve nas izigravajući trenera iako ima u klubu trenera sa PRO licencom - kaže Babarogić i na povezivanje sa Zvezdom odgovara finasijeru Hajduka. - Prvo, ja sam predsednik Zajednice, a drugo, takmičenje vodi Branislav Delić, a o kaznama odlučuju disciplinski organi. Znači, čekamo prijavu za pokretanje postupka.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: