KSS: Kamp za mlade bekove i centre

Košarkaški savez Srbije (KSS) i Udruženje košarkaških trenera Srbije organizuju u Beogradu 28. i 29. novembra specijalistički kamp za mlade bekove i centre.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

22:23

Default images

"Specijalistički kamp jedna je od aktivnosti koju realizujemo da bismo poboljšali individualnu tehniku i taktiku mladih igrača", rekao je selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković. On je dodao da se "paralelno sa izmenama pravila igre mora sprovoditi kvalitetan stručni rad", te da "ovaj kamp ima za cilj unapređenje tog rada".

Glavni trener kampa je Boško Đokić, treneri programa za bekove su Nenad Trunić, Saša Nikitović i Gordan Todorović, a programa za visoke igrače Aleksandar Kesar, Žarko Vučurović i Nikola Lazić.

Specijalni gosti su bivši vrhunski kosarkaši Aleksandar Đorđević i Dejan Bodiroga, koji će raditi sa bekovima, kao i Željko Rebrača i Dejan Milojević koji će raditi sa centrima.

Učesnici kampa biće članovi reprezentacije Srbije do 17 godina, kojima će to biti i prvo okupljanje u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 2. do 11. jula 2010. održava u nemačkom Hamburgu.

Trener te selekcije (igrači rođeni 1993. i 1994) Nenad Trunić pozvao je za ovu akciju Aleksandra Cvetkovića i Nikolu Čvorovića (Crvena zvezda), Nemanju Dangubića (Kris kros, Pančevo), Mladena Đorđevića, Nikolu Radičevića, Vukašina i Nikolu Vujovića (Partizan), kao i Stefana Pota (Spartak).

Pozvani su i Nenad Miljenović, Nikola Pavlović, Stefan Popovski - Turanjanin i Nemanja Bezbradica (FMP), Pavle Reljić i Nikola Zejak (Zemun), Nemanja Krstić, Đorđe Milošević, Luka Mitrović, Luka Nikolić i Marko Ćirović (Hemofarm), te Nemanja Mišković (KG 06).

Kamp će biti organizovan u dvorani Vizura sport, u Zemunu, a njemu će biti obavezni da prisustvuju svi treneri mlađih kategorija jer će to biti uslov za dobijanje licence.

Sličan kamp biće organizovan i od 19. do 21. marta 2010. godine u Kragujevcu.

Program Specijalističkog kampa:

Subota, 28. novembar:
10.00 – 12.00 – Bekovi (usavršavanje individualne tehnike i taktike)
12.00 – 14.00 – Visoki igrači (usavršavanje individualne tehnike i taktike)
19.00 – 21.00 – Ekipni trening (grupna i timska taktika)

Nedelja, 29. novembar:
10.00 – 12.00 – Bekovi (usavršavanje individualne tehnike i taktike)
12.00 – 14.00 – Visoki igrači (usavršavanje individualne tehnike i taktike)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: