Karsli: ''N'Gog je prevarant''

Novi skandal oko simuliranja u Premijer ligi izazvao je teatralan pad Liverpulovog Davida N'Goga protiv Birmingema (2:2) na meču u ponedeljak.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

18:18

Default images

Pad francuskog napadača izazvao je lavinu kritika fudbalskih stručnjaka na Ostrvu. Engleski reporteri ističu da je ovaj slučaj gori od Eduardovog simuliranja protiv Seltika u kvalifikacijama za LŠ. Bivši sudija Grem Pol situaciju je okarakterisao kao veliku sramotu za N'Goga, a Li Karsli koji je 'skrivio' faul da je prevarant. I Benites je priznao da kontakta možda nije bilo.

"Kakva sramota za N'Goga, čiji je pad jedan od najočiglednijih slučajeva simulacije koji sam ikada video. Sudija Piter Volton mora se ozbiljno zamisliti, jer takve očigledne simulacije mora videti i kazniti ih. Gledajući utakmicu na televiziji odmah mi je bilo jasno da je reč o simuliranju, ne zato jer sam mnogo bistar nego jer je bila očigledna. Ako se eksperiment UEFA sa šest sudija pokaže uspešnim, onda bi pomoćnik bio na savršenoj poziciji da uoči situaciju i on bi u ovom slučaju javio Voltonu da je reč o glumi“, izjavio je Grem Pol koji je ostao upamćen po skandalu sa Svetskog prvenstva 2006. kada je reprezentativcu Hrvatske Josipu Šimuniću pokazao tri žuta kartona na meču sa Australijom.

Navodni prekršaj napravio je Li Karlsli koji je izjavio da bi ga bila sramota da se pojavi pred porodicom posle slične situacije.

Nisam mu bio ni blizu. Siguran sam da N'Gog ima porodicu koja ja videla što je napravio. Da ja to napravim, bilo bi me sramota otići kući i pogledati ih u oči. On bi trebalo da bude uzor deci, a ovako je primer prevaranta“, izjavio je Karlsli.

Čak je i trener Liverpula Rafa Benites priznao da je bila reč o simulaciji, ali da je njegov tima taj koji nije imao sreće.

"Razgovarao sam posle utakmice s Davidom i priznao mi je da je moguće da nije bilo kontakta. No, situaciju sad ne možemo menjati. Možemo samo konstatovati da smo imali mnogo gol šansi koje nismo iskoristili, te da smo mi ti koji nisu imali sreće", rekao je Španac.

Liverpul je zahvaljujući penalu koji je iznudio N'Gog preko Stivena Džerarda izjednačio protiv Birmingema na 2:2 i osvojio bod na 'Enfildu' u poslednjem meču 12. kola Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: