Gus Pojet trener Brajtona

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentativac Urugvaja Gustavo Pojet (41) imenovan je u utorak za trenera engleskog trećeligaša Brajtona.

Izvor: B92, Football.co.uk

Utorak, 10.11.2009.

17:24

Default images

Pojet je oktobra prošle godine dobio otkaz na mestu pomoćnika šefa stručnog štaba Totenhema i od tada je bio bez trenerskog angažmana. U engleskoj trećoj ligi (Liga 1) takmiče se 24 ekipe, a Brajton zauzima 20. poziciju posle 15 odigranih kola.

Urugvajac je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone, a na klupi je zamenio Rasela Slejda. Pojetov pomoćnik biće njegov bivši saigrač iz Totenhema Tariko.

"Gus je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u zemlji. Svi izveštaji o njegovim trenerskim sposobnostima i kredibilitetu su izvanredni", istakao je prvi čovek Brajtona Toni Blum.

Tokom igračke karijere Pojet je nastupao za špansku Saragosu i engleske timove Čelsi i Totenhem. Trenersku karijeru počeo je 2006. godine u Svindonu kao pomoćnik Denisa Vajsa, a potom je radio i u Lids junajtedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: