Prodaje se Šumaherov bolid

Bolid Mihaela Šumahera u kojem je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 osvojio prvu titulu svetskog šampiona 1994. godine, prodaje se na internetu.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

16:19

Default images

U pitanju je model B194 koji pokreće Fordov V8 motor, a koji je Šumaher vozio kao član Benetona. To je bolid kojim je Nemac kontroverzno izgurao sa staze Britanca Dejmona Hila, na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije. Trka je tada za Hila bila završena, dok je Šumaher na trci takođe ostao bez plasmana, ali je s bodom prednosti došao do prve od sedam titula.

Neimenovani prodavac iz Toronta, koji prodaje bolid preko sajta eBay, tvrdi da je bolid sjajno očuvan i da se nalazi u trkačkom stanju. Trenutna cena Šumaherovog automobila iznosi 2,5 miliona evra, a kupac će i definitivno biti poznat kroz šest dana, 16. novembra, kada se aukcija završava. Zanimljivo je da će samo dostava bolida novog vlasnika koštati 10.000 evra.

Šumaher je u karijeri osvojio ukupno sedam titula svetskog prvaka, dve kao vozač Benetona, dok je ekipi Ferarija doneo pet titula. Iz Formule 1 se povukao pre tri godine, a ove sezone je trebalo da zameni povređenog Felipea Masu u bolidu Ferarija, ali je zbog bolova u vratu morao da odustane od povratka.

Aukciju možete pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: